Foto: tiginko
Ak máte radi chuť cícera, možno sa vám zapáči aj v takejto verzii. Nápad vznikol, keď som nad dvomi základnými ingredienciami rozmýšľala, čo na Zobraziť celý popisAk máte radi chuť cícera, možno sa vám zapáči aj v takejto verzii. Nápad vznikol, keď som nad dvomi základnými ingredienciami rozmýšľala, čo na ľahký a rýchly obed.
porcie
príprava
Suroviny
160 g (uvarený) |
|
125 g |
|
2 ks |
|
1-2 ks (podľa veľkosti) |
|
3-4 strúčiky |
|
50 g |
|
|
|
|
|
|
|
1 pl |
|
1 pl |
|
|
|
alebo olej na panvicu |
|
Postup
-
1
Umytý špenát v sítku obaríme horúcou vodou z varnej kanvice a necháme vychladnúť.
-
2
Cícer vložíme do mixéra/procesora, pridáme nakrájanú cibuľku aj s vňaťou (mne sa minula, takže som použila 1 malú starú cibuľu), cesnak podľa svojej chuti, po polievkovej lyžici vody a kvalitného oleja, u mňa tentoraz za studena lisovaný BIO repkový. Dôkladne rozmixujeme.
-
3
Ku koncu mixovania som vhodila za pol hrste lístkov čerstvého oregána.
-
4
Pridáme vychladnutý špenát, rozmrvený balkánsky syr, 2 vajíčka, posypeme čerstvo namletým korením. Ja som pridala aj chilli vločky (nemusia byť) a nesolila som, podľa mňa stačí slanosť syra. Krátko mixujeme.
-
5
Na horúcu panvicu dáme trochu masti alebo oleja a z hmoty necháme počas miešania stuhnúť praženicu.
-
6
S pečivom alebo chlebíkom a zeleninou výborná záležitosť na ľahký obed alebo večeru. Ak zostane, nechajte ju vychladnúť a môže sa použiť ako nátierka. U mňa boli doplnkom výborné žemličky od @imelie http://varecha.pravda.sk/recepty/rychle-chlebove-zemle/51195-recept.html
Diskusia k receptu