Kráľovské roštenky

peter64 - fotkapeter64, 5. júla 2011

tento recept nám varievala naša neb. mamka kým ešte mäso bolo lacne

4-5
porcie

Suroviny

400 g
40 g
1 dl
50 g
50 g
1 dl
2 ks
 zelená
2 ks




Postup

  1. 1

    Mäso pokrájame na plátky,ktoré zľahka naklepeme,okraje narežeme,okoreníme mletým čiernym korením a opečieme v rozohriatom tuku z obidvoch strán.Potom roštenky osolíme,podlejeme vínom,mäsovým vývrom a udusíme do mäkka.Mäkké roštenky uložíme do ohňovzdornej misy a posypeme šunkou pokrájanou na rezne a sterilizovaným hraškom.Smotanu rozšlaháme s vajcami a so zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno,nalejeme na roštenky,obložíme olúpanými rajčiakmi na plátky a zapečieme vo vyhriatej rúre.

Diskusia k receptu

evanaaa
Tiež som chcela anpísať, že to vypadá byť dobré, zatiaľ si to zaznačím do KK, kým nebude niekde lacnejšia roštenka.
emov
raz za čas sa oplatí urobiť aj takúto papanicu.Kde sú tie časy,ked hovädzina stala 17 kčs




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia