Foto: klimeczek
Jeden výnimočne mäsitý recept. Navyše rýchly, pomerne lacný, farebný a mooc dobrý. Vznikol na návšteve u známych kde som varil štýlom "čo zásoby núkaju" Zobraziť celý popisJeden výnimočne mäsitý recept. Navyše rýchly, pomerne lacný, farebný a mooc dobrý. Vznikol na návšteve u známych kde som varil štýlom "čo zásoby núkaju" a vzniklo toto mňamko.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
250 g |
|
3 ks |
|
5 PL |
|
1 KL |
|
|
|
50 ml |
|
50 g |
|
50 g |
|
1/2 hrnčeka (alebo mandle či arašidy neslané) |
|
5 strúčikov |
|
1 hrnček |
|
|
|
|
|
1 PL |
|
|
Postup
-
1
Cestoviny si uvaríme v mierne osolenej vode al dente. Scedíme a zmiešame s pestom ktoré si pripravíme s mletých piniových alebo iných orieškov, olivového oleja, bazalky a cesnaku a nastúhaného parmezánu. Ja pridávam aj rukolu. Pridáme rozpolené malé cherry paradajky a na malé kúsky nakrájané sušené paradajky.Naservírujeme na tanier. Posypeme rukolou a hoblinkami s parmezánu
-
2
V miske si urobíme marinádu s olivového oleja, medu, papriky, kari, mletého čierneho korenia a čertvo mletého čili. Kuracie kúsky v nej obalíme a s prudko opečieme zo všetkých strán. Horúce obalíme v na sucho opečenom sezame a navrstvíme na cestoviny. DOBRÚ CHUŤ PRAJEM !
Diskusia k receptu