Šalát tabouleh
mesačník Varecha, 8. januára 2023
Foto: Kulinární studio MAFRA
Základom tohto originálneho libanonského jedla je bulgur.
porcie
príprava
Suroviny
200 g |
|
700 ml vriaca |
|
3 zväzky |
|
1 ks |
|
1 hrsť |
|
1 hrsť |
|
čerstvá |
|
Na dresing: | |
1 strúčik |
|
1 ks |
|
4 PL |
|
1/2 ČL |
|
|
Postup
-
1
Bulgur prepláchneme teplou vodou a vložíme do keramickej misy. Bulgur v mise zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a necháme bulgur napučať asi 30 minút, kým nevsiakne všetka tekutina a nebude mäkký.
- 2
Medzitým nasekáme petržlenovú vňať na veľmi jemno. Cibuľu rozkrojíme, ošúpeme a nakrájame na tenké mesiačiky. Pekanové orechy nasucho opražíme na panvici.
- 3
Pripravíme dresing. Strúčik cesnaku pretlačíme, zmiešame so štipkou soli a preložíme do zatváracieho pohárika. Pridáme limetkovú šťavu, olej a korenie sumac. Uzatvoríme a starostlivo pretrepeme, aby vznikla olejová konzistencia.
- 4
Dresing a nasekanú petržlenovú vňať vmiešame do napučaného bulguru. Rozložíme ho na misu. Posypeme orechmi, zrnkami granátového jablka, cibuľou a lístkami mäty.
- 5
Na ozdobenie šalátu potrebujeme zrnká z granátového jablka. Pozrite si video, ako zrnká z granátového jablka jednoducho vylúpať.
Tiež tabouleh:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Na rozdíl od Středního východu, Itálie a Španělska se u nás používají bylinky, zejména hladkolistá petržel, spíše na ozdobu než jako podstatná hmotnostní složka. Asi by se to považovalo za plýtvání, když svazek petržele je dražší než sáček bulguru :-))