
Omeleta s brokolicou a kuracím mäsom
Omeleta je rýchlo pripravené a chutné jedlo. Na večeru ako stvorené. Ak ju naplníme vhodnou...

Omeleta priamo z rúry
Táto omeleta sa môže pripraviť aj v sobotu večer a na nedeľné ráno máme o raňajky postarané....

Opačné obaľované rezne
Je to starý klasicky recept mám ho od mojej sestry ktorá to pripravovala na svojej 50 a...

Vianočný plnený kapor
Na Vianočný stôl patrí kapor. Každý ho má rád inak a pripravuje sa na rôzne spôsoby... Ja...

Bravčové pliecko so zelerom na smotane
Variant bravčoviny pripravenej so zelerom v dvoch jeho podobách, buľva a stonky....

Pizza palacinky (palacinky trochu inak)
Nevedela som čo dnes variť(ako skoro každý deň :D ) Tak som troška zapla mozgové závity ...

Bugaci beťár
Spoznala som ho vďaka reštauračnému menu, ktoré si objednávam v práci. Dnes som ho pripravila...

Ražniči na zemiakoch
tento recept sme pripravili minulí rok na našom rodinnom stretnutí bolo nás asi cez 50 ľudí

Šošovicovo - hubové karbonátky so špenátom
Najprv si pripravíme šošovicu, jednu cibuľu, jeden strúčik cesnaku a petržlenovú vňať.

4 x fazuľa
manželka mi dala za úlohu zlikvidovať starú fazuľu, tak som sa rozhodol že ju urobím na...

Pečené kuracie prsia s kuriatkami a smotanovými haluškami
Kuracie prsia vložíme do bieleho jogurtu na asi 3 hodiny. Vyberieme, osolíme, okoreníme a...

Utopené v syre
Tieto halušky my doma voláme "gnocchi" a je to môj vlastný recept. Veľmi som si toto...

Zeleninovo-hríbové fašírky
Komerčný recept<br /> Zeleninovo-hríbové fašírky podávajte s Ajvarom, vašim obľúbeným šalátom a vychutnávajte si skvelé, čerstvé...

Mexická ryža
Na panvici rozohrejeme olej, urestujeme na ňom cibuľku, cesnak, pridáme mleté mäso, čili,...

Jihočeská zelnice
Jak je již v názvu uvedeno, tato polévka pochází z Jižních Čech a jedly se k...

Trhaný hovädzí bok v domácom chlebe z čierneho piva
Z múky, droždia, soli a piva vymiesime cesto, ktoré necháme nakysnúť do dvojnásobného objemu....

Tofu Tikka Masala (vegánske)
Tiež milujete Tikka Masalu? Poďte ju vyskúšať vo vegánskej verzii, ktorú si pripravíme s tofu....

Pečená kapusta
Toto je najobľúbenejšie jedlo môjho manžela. Nepatrí k diétnym, ale raz za čas sa dá...

Osso buco à la milanese
Mám kuchársku knihu s talianskymi receptami. Rada by som sa s vami podelila o jeden vyborný recept...

Kôprová omáčka s prílohou z mletého mäsa
Jednoduché a chutné jedlo pre celú rodinku. Je vhodné na obed i na večeru, so...

Vega medailónky
Tento receptík som varila po prvý krát a naozaj chutil vynikajúco. Aj napriek tomu, že...

Špenátové rezance so šafranovo-smotanovou omáčkou
Raz som ochutnala výborné rezance so šafranovou omáčkou v jednej reštaurácii a odvtedy som hľadala a kombinovala...

Krémová hokkaido (vegan)
Sladučká a liečivá tekvica hokaido podľa knihy Ájurvéda - Léčivá kuchyně (Harish Johari). Možno použiť aj...

Mumie z kuřecích nožek
Tento recept na kuřecí nožky jsem našel na jedněch rusky psaných stránkách s recepty a nápaditá úprava...

Odkukané mäsko
Raz ma kamarátka pohostila výborným soté, nevedela som sa ho dojesť. Inšpirovala som sa a...

Jelenie ragú
Robil som jelenie ragú podľa Boise. Odložil som si 200 g jelenieho stehna, aby som mohol vyskúšať jelenie ragú aj podľa Taponapo...

Svieže cukety
V cuketovej sezóne treba využiť čo nám príroda ponúka. Tu je zase dačo na fresh nôtu,...

Divinová terina s marinovanými feferónkami
Jelenie stehno umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky. Pokrájanú šalotku, cesnak a slaninu...

Kuracie stehná s kápiou
Dnes som nevedela čo na obed a mala som stehná tak som ich vykostila a vymýšlala...

Zemiakové placky s pečeňou a paprikou
Zemiaky očistíme a nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme múku, vajcia, prelisovaný cesnak, osolíme...

Kačacie prsia na hubách so zemiakmi
Hrubozrnnú soľ zmiešame s provensalským a bielym korením. Túto zmes votrieme do kačacích pŕs a necháme...

Španielska panvica – valencijská ryža
Cibuľu a cesnak nakrájame. Kuracie prsia, chorizo, rajčiny a farebnú papriku nakrájame na rovnako...

Kuracie mäso na zelenom karí
Kuracie prsia odblaníme a nakrájame na rezance. V kastróle zohrejeme trochu kokosového mlieka, až kým...

Tortilla s hydinovo–zeleninovou plnkou
Mäso nakrájame na pásiky, rovnako aj jednu červenú papriku, žltú papriku, polovicu cibule a...