Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Foto: podravka
Komerčný recept<br /> Ugrilované kúsky bravčovej panenky položte na kúsky opraženého celozrnného chleba, zalejte paradajkovou omáčkou a podávajte so šalátom z rukoly.
porcie
príprava
Postup
-
1
Bravčovú panenku nakrájame na hrubšie plátky, potrieme ich zmesou vytvorenou z korenie grill classic a olivového oleja a necháme postáť na chladnom mieste, aby chuť dobre prenikla do mäsa.
- 2
Víno, ocot a cukor povaríme asi 10 minút.
- 3
Paradajky nakrájame na polovice a dáme do hlbokej panvice. Pridáme uvarenú zmes, 4 celé strúčiky cesnaku, soľ a varíme, dokým sa omáčka nezredukuje.
- 4
Kúsky bravčovej panenky ugrilujeme na dobre zahriatom grile.
- 5
Kúsky chleba položíme na gril k mäsu a opečieme ich. Potom ich potrieme cesnakom a pokvapkáme olivovým olejom.
- 6
Na každý opražený kúsok chleba dáme kúsok bravčovej panenky, zalejeme paradajkovou omáčkou a podávame so šalátom z rukoly.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu