Pappardelle s paradajkovo-brokolicovou omáčkou a tuniakomfotorecept
Foto: evusik
Po všetkých tých rezňoch, majonézových šalátov, kačkách a iných ťažkých jedlách dobre padne jednoduché ľahké jedlo...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
chcela som jednoduché ľahké jedlo vhodné aj pre malé dieťa tak som zvolila kombináciu varenia a parenia... cestoviny som varila, brokolicu a tuniaka som robila na pare
-
2
príprava tohto jedla je veľmi jednoduchá a rýchla... najprv si dáme variť cestoviny, keď voda zovrie, pridáme cestoviny na vrch hrnca dáme v parnom sitku ružičky brokolice a zakryjeme, varíme cca 8 minút... na troche oleja speníme cesnak
-
3
pridáme paradajky vo vlastnej šťave... ja som použila svoje vlastné, zavárané tohto leta... dobré sú aj kupované, napr. drvené paradajky v tetrapacku
-
4
krátko povaríme pridáme bazalku, štipku cukru a podľa chuti osolíme
-
5
pridáme sparenú brokolicu, odstavíme z ohňa, premiešame a pridáme kúsok masla
-
6
do hotovej omáčky pridáme uvarené pappardelle... cestoviny vyberáme priamo z vody, necedíme ani nepreplachujeme studenou vodou... vodu z cestovín použil môj muž a uvaril z nej výbornú kyslú zemiakovú polievku...
-
7
všetko spolu dobre premiešame
-
8
tuniaka som osolila čiernou soľou, pridala som tymián a dala pariť na sitku nad cestoviny, paríme maximálne 5 minút a možno by stačili aj 3 minúty...
-
9
a môžeme si naložiť... tuniaka položíme na cestoviny vcelku alebo ho nakrájame na menšie kúsky a zamiešame rovno do cestovín...
@jujoska ďakujem :)
Pekne si to aj naaranžovala.
@jujoska ďakujem :)
Pekne si to aj naaranžovala.