
Toskánsky kel (lacinato kale) restovaný ako príloha
Aby bol efekt nadobúdania štíhlejších proporcií našich zovňajškov „na betón“ istý, musíme pozornosť venovať aj prílohám....

Mujaddara - šošovica s ryžou a cibuľou
Kombinácia strukoviny a ryže, obľúbená v arabskom svete. Chutné a sýte jedlo, vhodné aj...

Bôčiková kniha
... je něco jako bůčková roláda, ale jinak. Nakrájená na plátky, ozdobená...

Cestoviny s bielou kapustou a so zelerom
Tento recept mam od mamky, len som ho trochu pozmenila, pridala som aj zeler, čo ona nezvykla, ale potrebovala som ho použiť....

Šampiňónoburger
Nápad prišiel pri listovaní dámskeho magazínu u kaderníčky:-) Pod názvom Portobello Burger tam bola tmavá celozrnná žemľa...

Zemiakové adzimky
Včera z obeda mi zvýšili uvarené popučené zemiaky, tak som po dlhšej dobe spravila gruľové adzimky...

Prerobený sójový austrálsky rezeň
Recept je od MUDr. Bukovského, z knihy Recepty na fajn časy - Austrálsky horčicový rezeň,...

Pikantné tortičky z baklažánu
Zaujímavý, chutný, u nás veľmi obľúbený recept pre jemnú chuť placičiek poliatych ostro- sladko- kyslo-pikantnou...

Baklažánový dip s pečenými zemiakmi
Skvelý ľahký obed alebo večera. Ideálny na jarné a letné dni. Baklažán obsahuje železo, ...

Chrumkavé kura zo zeleninou
často robievam takto kura , niekedy dám čerstvú zeleninu a mrazenú obmieňam ...

Tokáň starej mamy
Nakrájanú slaninu dáme roztopiť, pridáme masť a nakrájanú cibuľu, ktorú osmažíme do sklovita. Pridáme...

Cestovinky - rýchlovka na večer
Momentálne som pár dní sama doma a hľadala som v chladničke čo si uvarím na večeru tak...

Kuracie medailónky v slaninovom kabátiku s omáčkou z gorgonzoly
... jednoduché, rýchle a chutné jedlo :)

Jedno mäso dve marinády
Na dobru cinu- minutkovu treba pouzit drahe hovadzie alebo zasfindlovat ako to robia v bistrach...

Plnené hokkaido
Tekvice umyjeme, odrežeme vrchy a vydlabeme vnútro. Potom Tekvice uvaríme vo vriacej slanej vode asi...

Kefírové palacinky s jablkovými kockami podľa Svetlanky
Aj tento recept som dostala od Svetlanky, ktoré pochádza z Ukrajiny a žije u nás. som...

Pot-au-feu z hovädzieho mäsa
Hovädzí vývar a šťavu z červenej repy privedieme do varu. Červenú repu, uhorku a cibuľu...

Rumpsteak z highlandera
Dostala som na koštovku 2ks rumpsteaku a 2kg nožiny z býka plemena highlander, chované sú neďaleko,...

Špagety s paradajkovou omáčkou, mäsovými guľkami a syrom
K tomuto jedlu ma inšpiroval film Krstný otec :-D. Niečo podobné varili na mafiánskej "porade" v...

Sliepka s puchrovou omáčkou
V tejto časti seriálu o slovenských dobrotách nám folklorista Jozef Mak s knihovníkom Pavlom Baťalíkom ukážu ďalší...

Kuracie stehná so zeleninou a šampiňónmi
Kúpili sme na farme tri kurence, tak som ich rozporcovala:chrbty, krídla a drobky na...

Špenátové taštičky s lososom
Výborný recept, ktorý som ochutnala na jednej návšteve a odvtedy je stálicou našej kuchyne.

Mrkvový pizza koláč
V miske si dobre vymiešame tvaroh a smotanu, pridáme soľ, korenie a vajíčka. Mrkvu...

Kuracie prsia s bylinkami
Kuracie prsia v najhrubšej časti môžeme prerezať. Osolíme, potrieme bazalkou a petržlenovou vňaťou. Do...

Seitan na paprike
Môj najväčší problém v dietach je, že ľúbim mäso a tak som dnes skúšala mäsko vegetarijánov, seitan...

Rezance s kozím syrom a so slnečnicovými semienkami
Cestoviny sú na slovenskom stole „doma" už odpradávna. Keď rozvoniavali kuchyňou našich praprababičiek široké i tenké rezance, ...

„Pizza“ bomby - plnené zemiakové krokety
Kto má rád pizzu, obľúbi si aj tieto plnené zemiakové krokety, u nás v štúdiu...