Ryža s tofu a hríbami na smotane
Hrnček ryže nasucho ohrejeme v hrnci. Keď začne voňať, zalejeme ju dvojnásobným množstvom vody...
Tvarohovo–krupicový nákyp s ovocím
Nákypy sa dajú pripraviť na slano aj na sladko. Pri ich príprave sa fantázii medze nekladú...
Pečený batátik s ľahkým dressingom
Prvýkrát, ale určite nie posledný :-) Konečne som vyskúšala, ako chutí sladký zemiak a...
Plnená panenka s mangovým chutney
Moja lepšia polovička miluje sušené ovocie, často ho chrumká pri TV, tak som sa rozhodol, že ju...
Vianočný plnený kapor
Na Vianočný stôl patrí kapor. Každý ho má rád inak a pripravuje sa na rôzne spôsoby... Ja...
Bažant dusený na slanine
Bažantov ošklbeme, vyvrhneme vnútornosti, opláchneme vo vlažnej vode a dočistíme od chĺpkov. Stehná a...
Cuketová polievka so syrom
Zeleninu očistíme, rajčiny stiahneme zo šupky. Pokrájame na malé kúsky, zalejeme vodou, pridáme...
Fazuľovo-hrášková polievka
Zohrejeme si olej vo veľkom hrnci a jemne si opražíme nakrájaný pór.
Prekvapenie v batôžku
Lístkové cesto mam rada na akýkoľvek spôsob vysúšala som tento recept. Plnku si možete zvoliť podľa vlastnej...
Kyselica
Ježíšek mně nadělil Kuchařku z Valašska. To jsem nemohl nechat jen tak a hned jsem četl....
Paradajky plnené špenátom na kuskuse
Toto je hlavne ľahké, zeleninové jedlo so šťavnato pripraveným kuskusom. Možno ho však nahradiť obľúbenou...
Bažant v slaninke s mrkvovým pyré
Bažanta vykostíme a rozdelíme na porcie stehná – prsia. Zo skeletu pripravíme vývar.
Bravčová panenka so šalviou a s pečeňovým ragú
Bravčovú panenku osolíme, pokvapkáme olejom, pridáme šalviu a zarolujeme do priesvitnej fólie. Takto pripravenú rolku...
Rýchla cesnaková polievka
Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Pridáme olej do hrnca a na ňom opražíme zľahka cesnak (posolíme)...
Snehový karfiol
Veľmi lacné a pritom chutné a sýte jedlo, robíme ho kedykoľvek (čo je aj každý týždeň)....
Kura v mrkvovo-feniklovej omáčke s pohánkou
Dnes som pre rodinu chystala klasický šalát s majonézou a rezne, ale pre seba som chcela...
Rizoto so špaldovej tarhone
Špalda obsahuje viac bielkovín a lepku ako bežná pšenica a má príjemnú orieškovú chuť. Výrobky...
Pečené rebierko na zázvore so zemiakovou slamou so semienkami
Dnes mám konečne troška viac času, tak som urobila pre nás výborný obed... domáce bravčové pečené...
Poľovnícka misa
Ani neviem, preco to tak volame... Je to jednoduche jedlo z holandskej kuchyne, ktore robievam...
Pappardelle s paradajkovo-brokolicovou omáčkou a tuniakom
Po všetkých tých rezňoch, majonézových šalátov, kačkách a iných ťažkých jedlách dobre padne jednoduché ľahké...
Britská kuracina so špargľovou omáčkou
Kurča prudko osmažte na hladkej panvici, kým nezíska peknú farbu. Potom ho vložte do rúry...
Zachránená quinoa
Toto ani nie je recept, lebo podobných receptov je na Vareche veľa a quinoa je potravina,...
Zubáč na hráškovom pyré s hubami a konfitované zemiaky
Osolené a okorenené filety zo zubáča restujeme na olivovom oleji približne 2 minúty z každej strany podľa...
Medvedí pochod
Huby namočíme aspoň na 20 minút. Potom vodu zlejeme a uvaríme ich v čistej jemne osolenej...
Risotto con funghi
Ďalší z receptov, ktorý som sa naučila v škole varenia skvelého Tomáša Opletala a Ľuba Vargovčíka....
Sviečková v papilote a cibuľové koláčiky
Pripravíme si cesto zmiesením všetkých surovín do gule. Vo fólii ju roztlačíme na placku a odložíme na...
Biela klobása v zemiakovo-syrovom cestíčku
Asi jsem už známá tím, že ráda experimentuji. Taky vím, že na Slovensku jste...
Zapekané špaldové cestoviny so zeleninou
Obľubujem celozrnné cestoviny – pohánkové, špaldové, amarantové, cícerové. Nie je pravda, že z...