
Cukina plnená šampiňónovým bulguritom
Aj ja pridám jeden cukínový, úplne jednoduchý a pomerne rýchly

Kuracie stehná na plzenskom korení
Plzenské korenie asi nie je bežne dostať. Je určené na steaky, ja som ho použila...

Jahňacina s raviolami
Jahňací chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, obalíme v bylinkách a zabalíme do prosciutta. Prudko...

Zapečené palacinky s paradajkami
Ani už neviem odkiaľ to pochádza, ale rada experimentujem a na základe toho aj toto jedlo...

Diviačie horčicové plátky
Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme horčicou a prudko opečieme na oleji. Podlejeme vývarom a...

Pstruh po slovensky
Vypitvané pstruhy bez šupín rozmrazíme a umyjeme. Osolíme ich, okoreníme a posypeme rascou zvnútra i zvonka.

Mrkvovo brokolicové lasagne
Je to recept z časopisu. Zapáčil sa mi tak som ho vyskúšala a trošku doplnila surovinami ktoré...

Halušky s fetou
Určite sa mnohí z Vás pousmejete... halušky s fetou... verte tomu, že to nechutná až...

Pangas twister
Někdy musím experimentovat, aby trochu lehčí jídlo nějak vypadalo a chutnalo mi. tenhle experiment...

Pečený losos s quinoou a pečenou zeleninou
Takéto jedlo z rúry je u nás obľúbené, pretože všetko naraz vložím do rúry a mám...

Tvarohové minišišky
Do väčšej misky dáme vajíčka, mlieko, rum a tvaroh. Vymiešame dohladka. Následne pridáme sypké...

Zeleninové morčacie prsia so zeleninou
Osušené morčacie prsia osolíme bylinkovou soľou. V miske zmiešame cesnakový olej s palmovým olejom, so sušeným...

Losos na smotanových zemiakoch
Zemiaky uvaríme v osolenej vode v šupke. Necháme vychladnúť, ošúpeme, pokrájame na plátky.

Teľacie fašírky s rozmarínom
Z mäsa, byliniek, soli, korenia, strúhanky, cesnaku a vajíčka vypracujeme zmes, ...

Kvet z fašírky
Dlho som mala tento nápad, len som nemala predstavu, ako to mám presne urobiť...

Jedno mäso dve marinády
Na dobru cinu- minutkovu treba pouzit drahe hovadzie alebo zasfindlovat ako to robia v bistrach...

„Pizza“ bomby - plnené zemiakové krokety
Kto má rád pizzu, obľúbi si aj tieto plnené zemiakové krokety, u nás v štúdiu...

Bravčový paprikáš so zelerom a šampiňónmi
S mojou krajšou a najsamlepšejšou polovičkou sme obaja narodení v Košiciach a krstení čerstvou vodou z Hornádu....

Medová kačica so zeleninou
Pripravíme marinádu. Na jemno nasekáme cesnak a zmiešame ho s medom a horúcou vodou. Kačacie...

Pikantné hubové ragú so zemiakovými plackami
Nikdy nezabudnem na bedľu v trojobale – jedno z najmilovanejších jedál od mojej mamy. Dodnes sa toho neviem...

Zemiakové fašírky so zeleninovým šalátom
Zemiaky môžu byť základom aj iných jedál, než na aké sme zvyknutí. Napadlo by vás urobiť fašírky práve zo zemiakov?...

Medovo - pomarančové kuracie prsia s rumom
Nie je to až tak veľmi sladko-alkoholické, ako sa z názvu zdá... :) (1615 kJ)

Jablková plnka v sliepke
Chcem vás vopred upozorniť , že základnou myšlienkou tejto „práce“ bolo : humorne spracovať zadanie na...

Kuřecí prsa plněná chorizem a sýrem se smetanovou omáčkou s kapary
Kuřecí prsa rozřízneme tak, aby vznikla kapsa a vložíme do ní plátky salámu a sýra...

Jaternica so zemiakovou kašou
Jaternicu veľmi pomaličky opečieme na masti a len ju prehrejeme.

Quinoa ako plnka v šampiňónoch
Pokladá sa za superpotravinu, tak nech nám padne na úžitok aj v takejto podobe.

Pečená krkovička s ajvarom
Doma sme mali ajvar a mňa napadla táto kombinácia. Kto má rád ajvar si príde na...

Hovädzie plátky na dubákoch a červenom víne
Hovädzie mäso máme radi a preto má svoje miesto v našom jedálničku aspoň jeden krát v mesiaci....

Wasabi risotto
Pri nedávnom listovaní vo foodblogoch som narazil na túto netradičnú prípravu risotta. Okrem hlavného chodu sa môže...

Cviklový šalát s grilovanými kuracími prsiami
Cviklový šalát s updatom aj pre manžela mäsožravca

Šampiňónoburger
Nápad prišiel pri listovaní dámskeho magazínu u kaderníčky:-) Pod názvom Portobello Burger tam bola tmavá celozrnná žemľa...

Ryža s tofu a hríbami na smotane
Hrnček ryže nasucho ohrejeme v hrnci. Keď začne voňať, zalejeme ju dvojnásobným množstvom vody...

Šalát z tuniaka v rajčinovej omáčke
recept vznikol z toho čo som kedysi našla v chladničke :) a robievam ho doteraz a všetkým...