Foto: amazonka29
Musím priznať,že názov nieje doslova výstižný,nakoľko ingrediencie do toho receptu nie sú doslova pre chudobných (s takýmto názvom sa ku mne tento recept dostal,tak Zobraziť celý popisMusím priznať,že názov nieje doslova výstižný,nakoľko ingrediencie do toho receptu nie sú doslova pre chudobných (s takýmto názvom sa ku mne tento recept dostal,tak ja ho rovnako posúvam ďalej s týmto názvom),no jednoduchosť a skvelá chuť tohoto receptu Vám razom dá zabudnúť na fakt,čo a koľko bolo treba investovať do tejto jednoduchej no o to skvelejšej bašty :o)
Suroviny
250g |
|
podľa vlastnej chuti(no čím viac,tým lepšie) |
|
1 menšia |
|
4-5 strúčiky |
|
1 |
|
1 |
|
1 |
|
podľa chuti |
|
sťipka |
|
|
|
podľa vlastnej chuti na posypanie |
|
Postup
-
1
Dáme si variť cestovinu (poľa návodu) a medzi tým si pripravíme omáčku (príprava je veľmi jednoduchá a rýchla). Cibuľu si nakrájame na drobno,pridáme trošku oleja,keď nám začne mierne sklovitieť,pridáme slaninku pokrájanu na večšie či menšie kocky,záleží len na Vás ako to máte radčšej+1 cesnak nakrájaný na plátky..Stačí orestovať len mierne-do sklovita aby sa nám slaninka priveľmi nezoškvarila.Následne prilejeme obe smotany,necháme trochu prevrieť( v recepte neuvádzam objem smotany,nakoľko je to opeť len na Vašej chuti,no čím väčšia smotana,tým viac omáčky a cestoviny nie su tým pádom suché).Plameň si stiahneme na minimum a za stáleho miešania pridáme jedno rozhabarkované osolené vajíčko(ak sa Vám vajíčko priveľmi zdrcne,nič si z toho nerobte-na výslednej chuti to nič nezmení),varíme do zhustnutia.Pred koncom už len pridáme pretlačený cesnak, osolíme,okoreníme zmiešame s uvarenou cestovinou. Pri servírovaní takto hotovú cestovinu ešte posypeme strúhaným syrom. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu