Cestoviny pre chudobných

amazonka29 - fotkaamazonka29, 29. júna 2011

Musím priznať,že názov nieje doslova výstižný,nakoľko ingrediencie do toho receptu nie sú doslova pre chudobných (s takýmto názvom sa ku mne tento recept dostal,tak Zobraziť celý popisMusím priznať,že názov nieje doslova výstižný,nakoľko ingrediencie do toho receptu nie sú doslova pre chudobných (s takýmto názvom sa ku mne tento recept dostal,tak ja ho rovnako posúvam ďalej s týmto názvom),no jednoduchosť a skvelá chuť tohoto receptu Vám razom dá zabudnúť na fakt,čo a koľko bolo treba investovať do tejto jednoduchej no o to skvelejšej bašty :o)

Suroviny

250g
podľa vlastnej chuti(no čím viac,tým lepšie)
1 menšia
4-5 strúčiky
1
1
1
podľa chuti
sťipka
podľa vlastnej chuti na posypanie




Postup

  1. 1

    Dáme si variť cestovinu (poľa návodu) a medzi tým si pripravíme omáčku (príprava je veľmi jednoduchá a rýchla). Cibuľu si nakrájame na drobno,pridáme trošku oleja,keď nám začne mierne sklovitieť,pridáme slaninku pokrájanu na večšie či menšie kocky,záleží len na Vás ako to máte radčšej+1 cesnak nakrájaný na plátky..Stačí orestovať len mierne-do sklovita aby sa nám slaninka priveľmi nezoškvarila.Následne prilejeme obe smotany,necháme trochu prevrieť( v recepte neuvádzam objem smotany,nakoľko je to opeť len na Vašej chuti,no čím väčšia smotana,tým viac omáčky a cestoviny nie su tým pádom suché).Plameň si stiahneme na minimum a za stáleho miešania pridáme jedno rozhabarkované osolené vajíčko(ak sa Vám vajíčko priveľmi zdrcne,nič si z toho nerobte-na výslednej chuti to nič nezmení),varíme do zhustnutia.Pred koncom už len pridáme pretlačený cesnak, osolíme,okoreníme zmiešame s uvarenou cestovinou. Pri servírovaní takto hotovú cestovinu ešte posypeme strúhaným syrom. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

dorisa
Prečo pre chudobných? aha, v záhlaví vysvetľuješ..... pekné cestovinky, ukladám si recept.
siskam
Musia byť úžasné, ale aj dosť kalorické. Ale skúsim ich, pretože cestoviny milujem.
ancicka
Voľakedy sa vravelo,že halušky je jedlo chudobných,tak asi preto k tebe prišiel ten názov.Lenže je to zdravé jedlo.
frezia68
My tiež,bez 33% smotany a bez slaniny :-)))))))))),ale špenát.No Tvoje je chutnejšie.
danca39
cestoviny milujem na hociaky sposob,samozrejme vyskusam a ukladam.smotanu a slaninu mozem,samozrejme aj spenat :)
amazonka29
Kočky kalorické,či nekalorické-žijeme len raz a sem tam si zaslúžime aj zhrešiť ;o) Skúšala som tento recept aj s inými cestovinami ale s týmito je to skrátka delikatesa ale bacha je to veľmi sýte -takže nemajte veľké oči pri nakladaní si na tanier :o))) So sestrou vieme medzi rečou podotknúť,že toto jedlo je pre chudobnejšiu vrstvu nenažraných :o)))))
modrykamen
Sú bryndzové halušky s klobásou a smotanou (aké núkajú na salašoch) jedlom chudobných? A syr na halušky, či cestoviny nie je tiež lacný. O špagetách ani nehovorím. V poslednej dobe sa mi zdá, že jedlá z mäsa sú lacnejšie.
amazonka29
@modrykamen Nuž máš rozhodne pravdu-hold názov jedla nieje vždy totožný s výškou nášho príjmu.Mal tam byť ešte dodatok: ,,Jedlo pre chudobných z vrstvy horných 10 000,, ;o)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia