Jazyky na spôsob sviečkovej
Toto jedlo robievala ešte moja babka, od nej sa to naučila moja mamina a ja som...
Pikantné bravčové závitky s klobásou
Dostala som úžasné jelenie klobásy a uvažovala som kam všade by som ich mohla zakomponovať tak som...
Fašírky trochu inak
Kto má rád tradičné jedlá a lahôdky a niekedy s obmenou, je toto recept práve pre...
Veselý obedík
Neviem, či to už niekto vymyslel, ale spravila som to kedysi sama podľa svojej fantázie...
Utopené v syre
Tieto halušky my doma voláme "gnocchi" a je to môj vlastný recept. Veľmi som si toto...
Hokkaido polievočka
Tento recept som dostala od svojej kolegyne. Je originálny v tom, ze sa pridáva kari...
Varené hovädzie mäso na tekvici
I dýně jsou dobré na pozadí masa. Příprava je jednoduchá a výsledek je velice chutné a...
Taštičky plnené kuracím mäsom s paradajkovou omáčkou
Z múky, vajca a olivového oleja vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme a nakrájame na kocky...
Orientálne mäsko
Tento recept sa zrodil neočakávane počas prípravy jedného obeda. Keďže nám aj neočakávane dosť zachutil, zapísala som...
Avokádo v cibulových kroužcích
I tohle je dělená strava, ale ve volném grafu. Jak známo, ikdyž je to...
Quinoa s restovanou zeleninou
Skvelá a lahodná kombinácia restovanej zeleniny s quinoou. Odporúčame použiť quinou SOS. Kešu oriešky a hrozienka...
Všeličo na sudovej kapuste-eintopf
Aj takto sa dá pochutiť si, nemusí byť vždy jednotvárna klasika. Robím na tento spôsob...
Teľacie fašírky s rozmarínom
Z mäsa, byliniek, soli, korenia, strúhanky, cesnaku a vajíčka vypracujeme zmes, ...
Pangasius v Červenom mori
. je to taká netradičná varianta na guľky v paradajkovej omáčke. to keď nemáme mleté...
Bravčový kebab so šalviou
Do misy dáme všetky suroviny na kebab a dobre premiešame. Zo zmesi tvarujeme guľky s priemerom 4 –...
Plnené kaleráby
Napriek nepriaznivému počasiu všade je ponuka rôznej jarnej a skorej zeleniny, tak som využila ponuku kalerábov...
Hovädzie plátky na dubákoch a červenom víne
Hovädzie mäso máme radi a preto má svoje miesto v našom jedálničku aspoň jeden krát v mesiaci....
Cícerový burger
Vegánska a zdravá verzia hamburgeru. Ľahký, rýchly, s nízkym obsahom tuku.
Kolienka s párkami
Pór očistíme, pokrájame, opražíme na oleji, pridáme paradajkový pretlak, pokrájané párky, pretlačený cesnak a dusíme asi...
Tofu s patizónom a zeleninou
Chutné, rýchle, zdravé, vhodné na cestoviny alebo len tak.
Tatranská roláda
Orez a konce zo sviečkovice pomelieme niekoľkokrát tak, aby vznikla jemná pasta. Do tejto hmoty...
Kuracie stehná na plzenskom korení
Plzenské korenie asi nie je bežne dostať. Je určené na steaky, ja som ho použila...
Alobal - bravčová pochúťka
My tomuto jedlu doma hovoríme jednoducho alobal aj ked sa tam alobal používa len na zakrytie plechu....
Wasabi risotto
Pri nedávnom listovaní vo foodblogoch som narazil na túto netradičnú prípravu risotta. Okrem hlavného chodu sa môže...
Bistecca alla pizzaiola
Original sa robi toto jedlo s hovädzim mäsom, najvhodnejsia je vysoka rostenka. Ja som tenoraz pouzila...
Gratin podla Inda
V centre mesta je vegetarianska restauracia, ktora ma urcite nejaky nazov, ale vsetci ju volame...
Rezeň v cviklovom cestíčku
Na Slovensku máme veľa druhov potravín. Treba s nimi len pracovať a spájať aj zdanlivo nespojiteľné....