Kelovo-pórová polievka
Foto: mitzy
Teplá, chutná, rýchla polievočka z lokálnych surovín...
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistíme, umyjeme a pokrájame pór. Kel rozoberieme na listy, poriadne každý jeden premyjeme a nakrájame. Mrkvu umyjeme, očistíme a nakrájame na kolieska.
- 2
Na masle orestujeme pór, pridáme kel s mrkvou a zalejeme vodou. Osolíme a varíme. Po chvíli varenia pridáme korenie, mletú červenú papriku, bobkový list. Varíme do zmäknutia zeleniny.
- 3
BONUS: Na záver môžete pridať pečeňové knedlíky.
Tiež kelová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
sladká? nie. chutí po keli.
super, prajem potom dobrú chuť! verím, že bude chutiť ..)
@Alenka netreba si lámať hlavu nad chuťou, ale šupnúť do hrncu a skúsiť ;)
Pekná fotka,krajšia ako titulná...
Teším sa, že inšpirovala :) ďakujem za fotku!