Hustá zeleninová polievka
Michal Kružic
šéfkuchár Premium – business hotel Bratislava, 27. októbra 2013
šéfkuchár Premium – business hotel Bratislava, 27. októbra 2013
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Koriander, cuketu a mrkvu nakrájame na jemné pásiky a vložíme ich do misky.
- 2
V hrnci z octu, cukru a soli pripravíme sladkokyslý nálev (asi pol litra). Pridáme čili a čerstvo namleté čierne korenie. Nálev by mal byť viac sladký, takže s octom opatrne. Nálev nesmie prevrieť, len ho zohrejeme, aby sa z neho parilo. Zalejeme ním zeleninu a necháme postáť asi hodinu.
- 3
Do taniera vložíme cherry paradajky a zalejeme naloženou zeleninou aj s nálevom. Nakoniec polievku posypeme mletou paprikou. Môžeme ju prihriať, ale je veľmi chutná aj studená. Podáva sa s čerstvým pečivom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu