Hustá zeleninová polievka

Michal Kružic
šéfkuchár Premium – business hotel Bratislava, 27. októbra 2013
Hustá zeleninová polievka
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Koriander, cuketu a mrkvu nakrájame na jemné pásiky a vložíme ich do misky.

  2. 2

    V hrnci z octu, cukru a soli pripravíme sladkokyslý nálev (asi pol litra). Pridáme čili a čerstvo namleté čierne korenie. Nálev by mal byť viac sladký, takže s octom opatrne. Nálev nesmie prevrieť, len ho zohrejeme, aby sa z neho parilo. Zalejeme ním zeleninu a necháme postáť asi hodinu.

  3. 3

    Do taniera vložíme cherry paradajky a zalejeme naloženou zeleninou aj s nálevom. Nakoniec polievku posypeme mletou paprikou. Môžeme ju prihriať, ale je veľmi chutná aj studená. Podáva sa s čerstvým pečivom.

Diskusia k receptu

outback
Plné vitamínov, ale pripomína skôr šalátik...
evanaaa
Tiež by som povedala, že to nie je polievka, ešte ktomu sa tam robí sladkokyslý nálev, takže skôr šalát.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia