Foto: jarbra
Huby mam rada aj, ked ich velmi nepoznam, ale hlivu ustricovu a sampinony tie mozem jest aj kazdy den na rozne sposoby, robila som Zobraziť celý popisHuby mam rada aj, ked ich velmi nepoznam, ale hlivu ustricovu a sampinony tie mozem jest aj kazdy den na rozne sposoby, robila som poriadky v mraznicke a mala som udene maso, tak reku navarim hlivovu s udenym masom. Varim vsetko odoka, mojich receptov malo kedy uvadzam mnozstvo a taktiez neuvadzam cas varenia a pecenia, pretoze pokazdym varim, ( napr. tuto polievku na plynovom sporaku, alebo kuchynska kachlova pec, elektricka platna keramicka, teplovzdusna rura ), a cas varenia je pokazdym ini.
Postup
-
1
Hlivy oplachneme, ( kedze varim v noci fotky sa snasim upravit, ale nie je to ono ) :-(
-
2
nakrajame na rezanceky,
-
3
cibulu ocistime a pokrajame na drobno podusime do sklovita,
-
4
pridame hlivy, ochutime solou,
-
5
podlejeme trochu s vodou a dusime pod pokrievkou.
-
6
K makkym hlivam som, pridala trohu postruhanej mrkvy, premiesala a cca 5 minut este podusila.
-
7
Tak som pridala, este safran mlety a mrkvu na kolieska , ked treba podlejeme vodou ... ( moj svokor stale do kazdeho jedla pridaval safran, polievky, omacky, apod. pochadzal z Indonezii a vedel velmi dobre varit, bol kapitanom na lodi ). :-)
-
8
Nakoniec som pridala udene maso, ktore som pokrajala na mensie kusky,
-
9
pridala k zmesi,
-
10
zaliala vodou 1,5l a spolu vsetko este varime, az kym hlivy nebudu makke.
-
11
pred koncom pridame ( kto ma rad hustejsiu polievku, tak ovsene vlocky 1PL, velmi nemusime zahustovat, pretoze polievka je sama o sebe husta, jedla zahustujem s ovs. vlockami su chutnejsie, ako s mukou ) a cesnak, pretlaceny.
-
12
Trochu kapie pokrajame na male kusky, majoranku,
-
13
posekanu cerstvu pazitku alebo petrzlenovu vnat, nechame prejst varom
-
14
a polievka je hotova.
Diskusia k receptu