Sarma je jedlo ktoré u nás pripravuje svokor 1-2 krát do roka. Kedže mi veľmi chutí rozhodol som sa pri jeho príprave stráviť čas Zobraziť celý popisSarma je jedlo ktoré u nás pripravuje svokor 1-2 krát do roka. Kedže mi veľmi chutí rozhodol som sa pri jeho príprave stráviť čas v kuchyni a naučiť sa ho variť ..... veď ako sa hovorí raz vidieť je viac ako sto krát počuť :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do mletého mäsa pridáme soľ, papriku, korenie, cesnak, rascu, premytú ryžu a necháme postáť ako keď robíme domáce klobásy ....
- 2
Do horúcej vody na pár minút vložíme hlávku kapusty, aby zmäkla a potom postupne odoberáme listy do ktorých zatočíme mäsovú zmes, ( nie veľmi na tuho lebo ryža pri varení zmení objem ).
- 3
Naplnené kapustové listy dáme variť do osolenej kyslej vody asi na 1/5 hod. po dovarení vodu vylejeme do hrnca kde varíme kapustu.
- 4
V druhom hrnci si na masti speníme cibuľu, cesnak, vložíme kyslú kapustu ja používam overenú kyslú kapustu z KOLÁR, bôbkový list, dolejeme vodu v ktorej sme uvarili naplnené kapustové listy. Pred dovarením kapusty pridáme klobásu nakrájanú na tenké kolieska a varíme. Potom pridáme smotanu na varenie s hladkou múkou, pochúťkovú kyslú smotanu.
- 5
Nakoniec pridáme plnené kapustové listy trochu povaríme a dochutíme ..... dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu