Sarma

ivo - fotkaivo, 27. júna 2013

Sarma je jedlo ktoré u nás pripravuje svokor 1-2 krát do roka. Kedže mi veľmi chutí rozhodol som sa pri jeho príprave stráviť čas Zobraziť celý popisSarma je jedlo ktoré u nás pripravuje svokor 1-2 krát do roka. Kedže mi veľmi chutí rozhodol som sa pri jeho príprave stráviť čas v kuchyni a naučiť sa ho variť ..... veď ako sa hovorí raz vidieť je viac ako sto krát počuť :)

40 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
1 kg
1 ks
2 ks
1 ks
1 ks
2 PL
125 g
500 ml
250 ml
2 PL
2 - 3 ks




Postup

  1. 1

    Do mletého mäsa pridáme soľ, papriku, korenie, cesnak, rascu, premytú ryžu a necháme postáť ako keď robíme domáce klobásy ....

  2. 2

    Do horúcej vody na pár minút vložíme hlávku kapusty, aby zmäkla a potom postupne odoberáme listy do ktorých zatočíme mäsovú zmes, ( nie veľmi na tuho lebo ryža pri varení zmení objem ).

  3. 3

    Naplnené kapustové listy dáme variť do osolenej kyslej vody asi na 1/5 hod. po dovarení vodu vylejeme do hrnca kde varíme kapustu.

  4. 4

    V druhom hrnci si na masti speníme cibuľu, cesnak, vložíme kyslú kapustu ja používam overenú kyslú kapustu z KOLÁR, bôbkový list, dolejeme vodu v ktorej sme uvarili naplnené kapustové listy. Pred dovarením kapusty pridáme klobásu nakrájanú na tenké kolieska a varíme. Potom pridáme smotanu na varenie s hladkou múkou, pochúťkovú kyslú smotanu.

  5. 5

    Nakoniec pridáme plnené kapustové listy trochu povaríme a dochutíme ..... dobrú chuť

Diskusia k receptu

lola
raz som si ako studentka kupila konzervu,na ktorej stalo:bulharska sarma.Ked som ju otvorila,zistila som,ze le to vlastne plneny kapustny list(ktore ja,mimochodom,zboznujem).a tvoj recept mi pripomina variaciu plnenej kapusty,len s istou obmenou(ja nedavam ani klobasu,ani smotanu)Moze to byt zaujimave,nabuduce vyskusam.Pekny den(-:
astheart
:) Miluji. Recept je to ale mezinárodní. Rusové říkají golubcy, Poláci golabki a Bulhaři sarma.... :)
evanaaa
Toto jjedlo si pamätám z mladosti, keď nám mama varievala, ale tiež nedala klobásu a smotanu a tie plnené listy nevarila zvlášť, ale priamo v kapuste. Od nej bolo toto jedlo výborné, inde som ho nejedla, ale mala by som aj ja spraviť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia