Zemiakové knedle plnené údeným mäsom

zuzlik0402 - fotkazuzlik0402, 10. júna 2012

Keď sa zvýši údené mäsko.

Suroviny

400 g
100 g
100 g
1 ks
1 lyžica
200 g
1 ks
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme, postúhame, posolíme a spracujeme s múkou, krupicou, vajíčkom, maslom a soľou na cesto.

  2. 2

    Cesto rozvaľkáme, pokrájame na štvorce, plníme nadrobno posekaným údeným mäsom a vyformujeme knedličky, ktoré dáme do vriacej osolenej vody a varíme asi 7 minút.

  3. 3

    Podávame teplé s dusenou kyslou kapustou a posypané cibuľkou opraženou na oleji.

Diskusia k receptu

jillsun
na tento recept sa dlho chystam, ale uz ho konecne urobim. dakujem za recept, ukladam
marijanna
to musim vyskusat. a dala by som si aj nase slovenske gombovce. . hmmm ukladam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia