Limetkové kura a kuskus s hrozienkami a olivami

veve - fotkaveve, 11. marca 2013
Limetkové kura a kuskus s hrozienkami a olivami
Foto: veve

Inšpiráciu na tento recept som našla v marcovom vydaní časopisu Apetit. Veľmi ma lákala netradičná kombinácia hrozienok s kuracinkou a naozaj nesklamala, bolo to Zobraziť celý popisInšpiráciu na tento recept som našla v marcovom vydaní časopisu Apetit. Veľmi ma lákala netradičná kombinácia hrozienok s kuracinkou a naozaj nesklamala, bolo to výborné. Trošku som si recept prispôsobila, tak sem pridávam moju verziu rýchleho obeda pre dvoch :-)

2
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks
1 PL
2 strúčiky
200 g
200 ml (alebo vývar)




Postup

  1. 1

    Najprv si urobíme pomádu na kura. Vytlačíme šťavu z limetky, pridáme olivový olej, roztlačený cesnak a dochutíme chilli korením a soľou. Do zmesy uložíme kuracie prsia a necháme pol hodinku marinovať. Potom mäso ugrilujeme alebo upečieme na panvici do ružova.

  2. 2

    Do misky si nasypeme kuskus a hrsť sušených hrozienok, zalejeme horúcou vodou alebo vývarom, prikryjeme a necháme 5 minút nabobtnať. Keď kuskus "vypije" všetku vodu, pridáme nakrájané olivy, pár kvapiek sójovej omáčky a petržlenovú vňať. Zmes premiešame vidličkou a hneď podávame.

Diskusia k receptu

afataga
ta marinada nema chybu, nabuduce skus nechat prsia v nej kludne aj cez noc v chladnicke, tiez pouzivam citronovu alebo limetovu stavu, kuskus ti nepochvalim, lebo ho nemam rada :-)
martinis
to je ono, ďalší vynikajúci recept :) grilovnú kuracinu mám rád, s kuskusom musí byť bezchybná a preto už v nedeľu bude určite na mojom stole :))
mracik9
kukus je fantastická pochutina a s tým kuriatkom,super
marianne
a ja ti pochvalim vsetko,kuskus mam velmi rada a celkovo ten recept je pekny a urcite aj dobry
julica
Pekný jednoduchý recept s príjemnými chuťami, len nerozumiem tej sójovke, veď tá sa nikdy do kuskusu nedáva. Zľakli ste sa, že bude "bez chuti"?
mamenka
Mňam. Keď mi ostane mäsko z niektorého obeda, vždy prirábam kus-kus. Je excelentný!
afataga
ako vidis viem aj pochvalit, netusila som ze moja pochvala spusti u teba taku negativnu reakciu pri inom rcp, nabuduce si dam lepsi pozor :-) ja som predsa len upozornila, ze taky isty rcp tu uz je, ostatne uz bola len obrana voci utokom na mna
evusik
pekný recept, kus-kus máme radi a s hrozienkami je super, sójovku som nikdy nedávala ale možno s tými hrozienkami robí zaujímavú chuť... každopádne vyskúšam a uvidím :-)
veve
Ďakujem všetkým za milé komentáre! Veľmi ma potešili :-)
@julica Ano, sójovka v povodnom recepte nebola, ale keď som ten kuskus dochucovala, hodilo sa mi to k tým hrozienkam. Samozrejme, vobec tam nemusí byť a jedlo bude iste chutné a zdravšie :-)
@afataga Ak myslíme rovnaký komentár a recept, tak nechápem tvoju reakciu - vyjadrila som v ňom, že nemám rada nepríjemné diskusie, ktoré nesúvisia s varením, bolo to všeobecné, nenamierené na teba. Dokonca si myslím, že tam boli aj horšie vyjadrenia ako tie tvoje. Ale ak si sa v mojich slovách našla, asi to o niečom svedčí...
@evusik My sme kuskus doteraz moc nevarili, ale táto hrozienková verzia zachutila aj mojmu mužovi, takže bude u nás častejšie. Niekomu sójovka vadí, nie je to extra zdravá strava :-) Ale ak s ňou nemáš problém, vyskúšaj.
andreac
Oznam pre diskuskutujucich k tomuto receptu: Uzivatel @lucylee poziadal o vymazanie svojich komentarov k tomuto receptu. Redakcia
bilancia
vyborne, minule som v restauracii jedla citronove kura s hrozienkovo-cicerovym kuskusom a kombinacia bola neskutocna.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia