Foto: veve
Inšpiráciu na tento recept som našla v marcovom vydaní časopisu Apetit. Veľmi ma lákala netradičná kombinácia hrozienok s kuracinkou a naozaj nesklamala, bolo to Zobraziť celý popisInšpiráciu na tento recept som našla v marcovom vydaní časopisu Apetit. Veľmi ma lákala netradičná kombinácia hrozienok s kuracinkou a naozaj nesklamala, bolo to výborné. Trošku som si recept prispôsobila, tak sem pridávam moju verziu rýchleho obeda pre dvoch :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si urobíme pomádu na kura. Vytlačíme šťavu z limetky, pridáme olivový olej, roztlačený cesnak a dochutíme chilli korením a soľou. Do zmesy uložíme kuracie prsia a necháme pol hodinku marinovať. Potom mäso ugrilujeme alebo upečieme na panvici do ružova.
- 2
Do misky si nasypeme kuskus a hrsť sušených hrozienok, zalejeme horúcou vodou alebo vývarom, prikryjeme a necháme 5 minút nabobtnať. Keď kuskus "vypije" všetku vodu, pridáme nakrájané olivy, pár kvapiek sójovej omáčky a petržlenovú vňať. Zmes premiešame vidličkou a hneď podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@julica Ano, sójovka v povodnom recepte nebola, ale keď som ten kuskus dochucovala, hodilo sa mi to k tým hrozienkam. Samozrejme, vobec tam nemusí byť a jedlo bude iste chutné a zdravšie :-)
@afataga Ak myslíme rovnaký komentár a recept, tak nechápem tvoju reakciu - vyjadrila som v ňom, že nemám rada nepríjemné diskusie, ktoré nesúvisia s varením, bolo to všeobecné, nenamierené na teba. Dokonca si myslím, že tam boli aj horšie vyjadrenia ako tie tvoje. Ale ak si sa v mojich slovách našla, asi to o niečom svedčí...
@evusik My sme kuskus doteraz moc nevarili, ale táto hrozienková verzia zachutila aj mojmu mužovi, takže bude u nás častejšie. Niekomu sójovka vadí, nie je to extra zdravá strava :-) Ale ak s ňou nemáš problém, vyskúšaj.