Langoše od mamky
Tento recept mi dala moja mamka, odmalička nám ich robila a sú naozaj naj! Cesto je...
Jarná fazuľová polievka
Na oleji opražíme nadrobno nakrájaný pór, papriku, cesnak a paradajky.
Orientálne mäsko
Tento recept sa zrodil neočakávane počas prípravy jedného obeda. Keďže nám aj neočakávane dosť zachutil, zapísala som...
Halušky zo zemiakovej vody
Už tak zo zvyku zlievam vodu z varených zemiakov, dá sa využiť na viac spôsobov...
Risotto black rice podľa Mishe
V tomto videu nám speváčka a fotografka Misha predstaví jednoduchý recept na prípravu zdravého zeleninového risotta z...
Omeleta priamo z rúry
Táto omeleta sa môže pripraviť aj v sobotu večer a na nedeľné ráno máme o raňajky postarané....
Taštičky plnené kuracím mäsom s paradajkovou omáčkou
Z múky, vajca a olivového oleja vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme a nakrájame na kocky...
Linguine so sardelkami, olivami a pangratattou
Do rozohriatej panvice nalejeme olivový olej, pridáme cesnak, čili papričku a zľahka opražíme. Pridáme...
Varené hovädzie mäso na tekvici
I dýně jsou dobré na pozadí masa. Příprava je jednoduchá a výsledek je velice chutné a...
Bezlepkové lievance s javorovým sirupom
Bezlepkové lievance si môžete veľmi jednoducho pripraviť s použitím našej zmesi na bezlepkové Palacinky Novalim...
Opačné obaľované rezne
Je to starý klasicky recept mám ho od mojej sestry ktorá to pripravovala na svojej 50 a...
Wasabi risotto
Pri nedávnom listovaní vo foodblogoch som narazil na túto netradičnú prípravu risotta. Okrem hlavného chodu sa môže...
Špenátovo-tvarohové cannelloni
Cannelloni sú valcový typ cestovín zvyčajne podávané zapečené s náplňou a zakryté omáčkou. Populárnou náplňou sú...
Kolienka zapekané s hubami
Do vriacej osolenej vody dáme variť kolienka, povaríme 7 – 8 minút, scedíme pomocou sita...
Kuracie stehná na plzenskom korení
Plzenské korenie asi nie je bežne dostať. Je určené na steaky, ja som ho použila...
Teľacie fašírky s rozmarínom
Z mäsa, byliniek, soli, korenia, strúhanky, cesnaku a vajíčka vypracujeme zmes, ...
Tatranská roláda
Orez a konce zo sviečkovice pomelieme niekoľkokrát tak, aby vznikla jemná pasta. Do tejto hmoty...
Avokádový mini Quiche
Časť rýchleho nedeľného obedíka. Quiche je chuťovo jemný a chrumkavý.
Hovädzie plátky na dubákoch a červenom víne
Hovädzie mäso máme radi a preto má svoje miesto v našom jedálničku aspoň jeden krát v mesiaci....
Utopené v syre
Tieto halušky my doma voláme "gnocchi" a je to môj vlastný recept. Veľmi som si toto...
Tofu s patizónom a zeleninou
Chutné, rýchle, zdravé, vhodné na cestoviny alebo len tak.
Všeličo na sudovej kapuste-eintopf
Aj takto sa dá pochutiť si, nemusí byť vždy jednotvárna klasika. Robím na tento spôsob...
Polievka z glejovky
Ani vlastne neviem, ci sa toto maso vola glejovka. Pre istotu som pridala aj fotku....
Opité morčacie pečienky so zemiakovými pusinkami
Pečienky sú u nás veľmi obľúbené v každej forme.
Veselý obedík
Neviem, či to už niekto vymyslel, ale spravila som to kedysi sama podľa svojej fantázie...
Langoše
Všetky suroviny spolu dobre vymiesime a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto si rozdelíme na niekoľko častí, ...
Hokkaido polievočka
Tento recept som dostala od svojej kolegyne. Je originálny v tom, ze sa pridáva kari...