Hríbový perkelt s tirolskou knedľou
šéfkuchár hotela Yasmin v Košiciach, 5. júna 2013
Foto: Ivan Majerský
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
350 g |
|
1 ks |
|
300 g |
|
200 ml |
|
100 g |
|
|
|
|
|
|
|
podľa chuti |
|
200 ml |
|
10 g |
|
Knedľa: | |
400 g |
|
1 ks |
|
100 g |
|
|
|
|
|
5 ks |
|
50 ml |
|
200 ml |
|
Postup
-
1
Slaninku nakrájame na malé kocky a opečieme ju na panvici. Do opečenej slaninky pridáme najemno nakrájanú cibuľku a všetko spolu orestujeme. Do orestovanej cibuľky a slaniny pridáme zmes húb, nakrájaných na väčšie kúsky. Pridáme soľ, korenie a rozmarín. Všetko spolu dusíme aspoň 10 minút a podlejeme to smotanou na varenie, podľa potreby zahustíme solamylom. Počas varenia pridáme ešte blanšírované paradajky, nakrájané na malé kocky. Všetko povaríme 10 minút.
- 2
Hriankový chlieb nakrájaný na kocky dáme do misky. Na panvici orestujeme slaninu a cibuľu. Hotovú zmes vylejeme do nakrájaného chleba. Pridáme soľ, petržlenovú vňať, prelisovaný cesnak. Pridáme päť vaječných žĺtkov. Podľa potreby prilejeme trochu mlieka. V druhej nádobe vyšľaháme sneh z bielkov, ktorý zmiešame s hmotou a zľahka premiešame. Takto pripravené cesto tvarujeme do tvaru guľôčok alebo do tvaru valčeka. Varíme ich v pare asi 20 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Za hrnček oleja + 20 deko slaniny + 2 deci smotany + 6 vajec
A knedľa z chleba? Nakoniec - to čo je na obrázku nezodpovedá použitým surovinám.