
Palacinky Teremok - Теремок
Palacinky som pomenovala Teremok, pretože sa mi konečne podarilo zosúladiť ingrediencie podľa mojej chuti. Inšpirovala...

Pohánkovo-zeleninové fašírky
Mala som mäkkú zeleninu, bolo ju treba minúť... A pohánku som robila vždy len ako...

Plnený rezeň z papriky
Dnes @cajiky uviedla v diskusii požiadavku na opekanie papriky, čo bolo pre mňa inšpiráciou na vytvorenie...

Zbojnícke kurča s klobásou
Komerčný recept<br> NÁŠ TIP: Vyskúšajte <b>HYZA DUO Gril Zbojnícku pikantnú marinádu. </b> V jednom balení nájdete kuracie stehná bez...

Pečený karfiol
... karfiol pečený s mletým mäskom, paradajkami, zemiakmi a prešpikovaný syrom...

Zemiaky na stoprvý spôsob
Zemiaky sú potravinou, ktorá je na Slovensku asi najrozšírenejšia. Pripravujú sa ako prílohy, ale...

Karí z mrkvy a červenej repy
Celú repu, aj so šupou varíme vo vode cca 40 - 50 minút. Schladíme, ...

Tofu so zeleninovou cestovinou
Syr tofu nakrájame na kocky a vložíme do sójovej omáčky pomiešanej s vegetou a korením. Necháme pol hodiny odstáť....

Kuracia sviečková plnená
Pretože je hovädzie mäso na naše pomery cenovo nedostupne tak sme volili lacnejšiu variantu a celkom nám...

Špagetové medúzy so studenou omáčkou
Oblíbené špagety a libovolnou omáčku můžeme pojmout trochu veseleji a věřte, že strávníky konečným efektem překvapíte...

Kuracie kúsky na mede s penne s pestom a rukolou
Jeden výnimočne mäsitý recept. Navyše rýchly, pomerne lacný, farebný a mooc dobrý. Vznikol...

Slaný žemľový nákyp
Recept, po malej úprave, pochádza z kuchárskej knihy z r. 1969 "Velká kuchařka", ...

Pstruh v alobale so zeleninovou plnkou
Ryba je zdravie na tanieri, ktoré dobrý kuchár dokáže pretvoriť do podoby lahôdky – zaujímavej, chutnej a peknej. Navyše sú nenáročné na...

Zajačí perkelt s hráškom
25. februára t. r. sme sa sťahovali za teplom do Arizony. Bolo potrebné...

Bravčová studená tlačenica
Kyslá kapusta na všetky spôsoby a huspenina, kočonina, studenô, …, studenina, či...

Univerzálne cestoviny
Tento recept je akoby chutný základ, veľmi dobrý aj sám o sebe, ale pokojne si...

Chrumkavá špargľa s parmezánom
Špargľu zbavíme drevnatých koncov. Ja som použila na tento recept len cca 5 cm vrcholky špargle,...

Křupavé zelňáky s klobásou
Nejjednoduší, rychlé a výborné zelné placky, zdobené klobásou a kysaným zelím

Tentamen ramen
Jeden z mojich obľúbených ramenov (koho to zaujíma, ramen v podstate po slovensky znamená rezance) inšpirovaný čínskymi rezancami dan dan, na ktoré tu mám recept tiež...

Plnená domáca bravčová pečeň na víne
Domáca pečienka je najlepšia. dnes som ju urobila plnenú, opečenú a na víne... je veľmi...

Falošné špagety carbonara
Takto robím po domácky carbonara špagety ja. Vy si ich kľudne nazvite ako chcete, ale...

Lístkové trubičky s morčacím mäsom
Rada experimentujem, vymýšľam, tvorím v kuchyni... tento recept je jedným z nich :))

Zapekané cestovinky po mojom
Zapekané cestovinky po mojom, tak ako ich mám rada. Rýchle, jednoduché, zdravé, ...

Vyprážané marinované krídelká s omáčkou
Oblíbené jídlo pro přátelské neformální návštěvy, puberťáci ho zbožňují... množství, které uvádím, bývá...

Côte-d’Or (Zlaté pobrežie)
Ak si prezriete túto moju prácu stanete sa svedkami svetovej premiéry tohto jedla . Názov som...

Losos v chrenovej kruste s vínovou omáčkou
Filetu z očisteného lososa si rozdelíme na 4 časti. Každú časť si po dĺžke narežeme z...