Foto: dzejn
Perfektný spôsob ako pripraviť pizzu bez múky.
porcie
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Karfiol v posolenej vriacej vode necháme variť 10-15 minút.
- 2
Uvarený karfiol necháme odkvapkať a rozmixujeme ho. Pridáme oregáno, soľ a vajíčka. Cesto poriadne zamiešame.
- 3
Cesto vložíme do rúry na 10 minút a pečieme na 220 stupňoch, aby bolo chrumkavé.
- 4
Paradajkový pretlak si postavíme na chvíľu na sporák. Pridáme bylinky, trochu cukru, 2-3 lyžice olivového oleja a necháme chvíľu povariť.
- 5
Následne na už chrumkavé cesto pridáme pretlak a suroviny podľa chuti. Ja odporúčam, mozzarelu, prossutio, kapari, šampióny, prípadne ementaler ,ktorý dodá výbornú chuť. Vrch ešte posypeme oregánom a pokvapkáme olivový olejom. Pizzu pečieme ešte asi 10 min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu