Pizza - nízko sacharidová

dzejn - fotkadzejn, 16. mája 2014
Pizza - nízko sacharidová
Foto: dzejn

Perfektný spôsob ako pripraviť pizzu bez múky.

4-6
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Postup

  1. 1

    Karfiol v posolenej vriacej vode necháme variť 10-15 minút.

  2. 2

    Uvarený karfiol necháme odkvapkať a rozmixujeme ho. Pridáme oregáno, soľ a vajíčka. Cesto poriadne zamiešame.

    Pizza - nízko sacharidová - obrázok 2
  3. 3

    Cesto vložíme do rúry na 10 minút a pečieme na 220 stupňoch, aby bolo chrumkavé.

  4. 4

    Paradajkový pretlak si postavíme na chvíľu na sporák. Pridáme bylinky, trochu cukru, 2-3 lyžice olivového oleja a necháme chvíľu povariť.

    Pizza - nízko sacharidová - obrázok 4
  5. 5

    Následne na už chrumkavé cesto pridáme pretlak a suroviny podľa chuti. Ja odporúčam, mozzarelu, prossutio, kapari, šampióny, prípadne ementaler ,ktorý dodá výbornú chuť. Vrch ešte posypeme oregánom a pokvapkáme olivový olejom. Pizzu pečieme ešte asi 10 min.

Diskusia k receptu

andiss
Normalne by som povedala, ze je to "ozajstna" pizza, hehe :-) vyskusam!! Paci sa mi..
brambi
akurát sa o ňu pokúšame avšak máme dilemu, cesto je riedke a v surovinách je aj parmezán a olivový olej ale v recepte už nie. parmezán a olivový olej majú ísť ešte do cesta? lebo sme ho tam nedali, keď neboli písané. má byť to cesto také riedke?
dzejn
Karfiol treba poriadne osusit od vody, inak sa moze stat ,ze cesto bude az moc riedke. Vsetky uvedene suroviny idu do cesta ( aj parmezan aj olej ). Dakujem za upozornenie o chybe, opravim to hned ako to stranka dovoli.
tamik
Tak toto je lepšie ako originál...ten parmezán v ceste robí celej "pizzi" skvelú chuť....určite urobím aj nabudúce :)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha