Sardinkové špagety zo zásob fotorecept

janger - fotkajanger, 8. septembra 2024
Sardinkové špagety zo zásob (fotorecept)
Foto: janger

Aj bez toho, aby ste museli ísť do obchodu, si toto jedlo môžete pripraviť. Doma má iste každý tieto suroviny v zásobe. Samozrejme, Zobraziť celý popisAj bez toho, aby ste museli ísť do obchodu, si toto jedlo môžete pripraviť. Doma má iste každý tieto suroviny v zásobe. Samozrejme, môžu sa použiť aj iné cestoviny.

2
porcie

Suroviny

 (alebo iné cestoviny)
1-2 konzervy
1 veľká
2 strúčiky
70 g
2 PL
1,5 ČL




Postup

  1. 1

    Dame varit vodu, pridame sol a cestoviny. Ak su cestoviny uvarene skor, tak nevylejte vsetku vodu, trosku jej budete este potrebovat.

  2. 2

    Na olej dame pokrajanu velku cibulu. Poprazime.

    Sardinkové špagety zo zásob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po chvilke pridame pokrajany cesnak.

  4. 4

    Neskor primiesame malu konzervu paradajkoveho pretlaku. Ja mam vzdy v zasobe koncentrovany pretlak. Spolu vsetko poprazime a pridame aj suseny kopor. Ak mate cerstvy, tak ten potom pridajte az uplne nakoniec. Pripadne moze byt aj ina bylinka. Okrem toho, podla chuti, dame aj nieco stiplave. Ja som dala malinky kustik susenej stiplavej papricky. Kto ma rad stiplave, da si toho viac.

  5. 5

    Pridame do toho sardinky z konzervy. A este vsetko spolu premiesame. Pridala som aj par lyzic vriacej vody, v ktorej sa varia cestoviny.

    Sardinkové špagety zo zásob (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Uvarene spagety dame do panvice, vsetko premiesame, pripadne pridame este trosku varenej vody zo spagiet.

  7. 7

    Mozeme podavat. Chutne a rychle jedlo. Dobru chut.

Diskusia k receptu

dvorka
Toť pred nedávnom som robila špagety so sardinkami. Síce prvý krát, lebo ja mám najradšej špagety s prepusteným maslom a kopcom strúhaného syra.
janger
@kucharka (8.9.2024 09:30), ja si pamatam z davnych casov sproty. Tusim este viac, ako sardinky. Ale to bolo hlavne na chlebiku....dakujem za komentik :-).
janger
@dvorka (8.9.2024 11:23), ja mam spagety, a vlastne takmer vsetky cestoviny, velmi rada. Na vsetky sposoby. Tvoj sposob s tym maslom je iste tiez moc chutny. Dobry tip :-).
janger
@afataga (8.9.2024 11:28), ahojcek. Bazalku som nemala ani cerstvu, ani susenu, na oregano som nemala chut. A kopor mam rada takmer ku kazdej rybe a pasoval mi tam :-).
Fajn, ze si sa pristavila :-).
zolik
Pekný a inšpiratívny recept. Podobný občas robievam s tuniakom z konzervy. Prečo neskúsiť aj sardinky?
Prajem Ti peknú nedeľu
haji
Pěkný receptík, jen mám obavu, že v poslední době trefit na dobré sardinky v konzervě je víc než kumšt. Pro mě, prosím, s pažitkou. Sliny mi tečú, zvlášť když vidím tvoje sardinky!!
mironi
Super bleskový recept, ale tiež radšej bazalku oregano a strúhaný syr navrch 😉😎♥️
janger
@mironi (9.9.2024 21:14), dakujem za komentik, tento mi neprisiel do mailu.

Veru, bleskovy recept, taky pre zaneprazdnenych, uponahlanych, alebo "lenivych", haha....
Dnes som si doplnila zasoby bazalky ;-). Ale aj tak tam ten kopor bol dobry ;-). Syr davam na kopu veci, ale reku, budu mi tu na Vareche frflosi frflat, ze naco syr na vsetko hadzat...:-))). Tak v ramci sebaobrany som nedala ;-).
1x zolik
kucharka
@janger (10.9.2024 23:52)

Musela som sa zasmiať, …. že si nedala syr, aby si sa vyhla "frfľošom" …. :-))
Kľudne si daj, čo máš rada :-)
Vidíš, každému sa hodí niečo iné - pažítka, oregano, bazalka … Ja by som tiež dala radšej kôpor, používa sa veľa v gréckej kuchyni a mne k rybám a rajčinám pasuje.
Každý podľa chuti.

Pekný deň prajem.
1x janger
janger
@kucharka (11.9.2024 09:49), aj tebe pekny den. Dakujem, ze si sa pristavila. Mudra slova :-).
Aj zart treba sem-tam.....a posypat syrom sa da aj potajme ;-))). No tentokrat som ozaj nedala.
Pozdravujem.
janger
@urbanka (18.9.2024 14:14), dakujem za tvoj koment. Kazdy tip, ktory davas, je velmi dobry :-). Variacii je viac.
Inak, aj sardinky (tuniak) byvaju tiez aj v olivovom oleji, takze kludne cely obsah plechovky moze ist do toho.