Kuracie s cibuľovo-horčicovou omáčkou

lenkac - fotkalenkac, 23. januára 2013
Kuracie s cibuľovo-horčicovou omáčkou
Foto: lenkac

Veľký experiment, ale vydaril sa :)

4-5
porcie
10-15 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
4-5 ks
3 strúčiky
2-3 PL
do 100 g
1 ks
 na zahustenie - nemusí byť

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrájame si všetku cibuľu a cesnak. Opražíme na oleji (cca 10 min).

    Kuracie s cibuľovo-horčicovou omáčkou - obrázok 1
  2. 2

    K opraženej cibuľke pridáme na plátky nakrájané mäso a sprudka opražíme na cibuľke. Neskôr pridám horčicu, soľ, mleté čierne korenie a mleté chilli.

  3. 3

    Zmes zalejeme vodou a varíme.

    Kuracie s cibuľovo-horčicovou omáčkou - obrázok 3
  4. 4

    Keď je mäso polomäkké, pridáme na väčšie plátky nakrájanú mrkvu, aby sme ju mohli vybrať, keď budeme mixovať zmes.

    Kuracie s cibuľovo-horčicovou omáčkou - obrázok 4
  5. 5

    Keď je mäso a mrkva mäkké, vyberieme ich z omáčky a omáčku rozmixujeme.

    Kuracie s cibuľovo-horčicovou omáčkou - obrázok 5
  6. 6

    Do rozmixovanej omáčky pridáme späť mäso, nakrájanú mrkvu a hrášok.

  7. 7

    Omáčku ešte povaríme, kým hrášok nie je mäkký a ak je nutné, tak omáčku zahustíme.

  8. 8

    Ako prílohu som zvolila zemiakovú kašu. Ale aj ryža je super.

  9. 9

    Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: