Kuracie krídelká v pivovo-jablkovo-medovej marináde
Foto: mariamka
Chutná, netradičná ale dostupná marináda a lahodne vypečené kuracie krídelká s vaším obľúbeným dipom a zeleninou podľa chuti. Ja som ich piekla v rúre, Zobraziť celý popisChutná, netradičná ale dostupná marináda a lahodne vypečené kuracie krídelká s vaším obľúbeným dipom a zeleninou podľa chuti. Ja som ich piekla v rúre, dajú sa ugrilovať aj vonku na grile.
Postup
-
1
Pripravíme si marinádu zmiešaním surovín. Pôvodne som chcela použiť cider, žiaľ, momentálne som ho nezohnala, tak som použila 100% jablkový mušt. Ak máte možnosť, doporučujem mušt nahradiť ciderom. Korenie "Kura 7 bylín" môžete tiež nahradiť jednotlivými koreninami, ktoré obsahuje - cesnak, paprika sladká mletá, cibuľa, korenie čierne drvené, korenie červené drvené, rozmarín, tymian, petržlenová vňať, oregano, estragón, šalvia, bobkový list.
-
2
Kuracie krídla umyjeme a nasolíme.
-
3
Chvíľku necháme postáť, stečenú šťavu zlejeme, krídla pridáme do marinády a dobre premiešame. Dáme do chladničky min. na hodinu, najlepšie na noc. Občas premiešame.
-
4
Po tejto dobe vylejeme všetko na plech a dáme piecť. Môžeme aj ugrilovať.
-
5
Priebežne oblievame marinádou a obraciame. Pečieme domäkka, kým pekne sčervenejú a chytia karamelizovanú kôrku.
-
6
Podávame ako sme zvyknutí, s chlebíkom, obľúbeným dressingom, dipom, zeleninou príp. šalátom.
na toto pivko ma upozornil manzel, kedze vie, ze mam rada tmave :) a ta chut ma dostala, horko-sladke s citronovou aromou, vcera som kupila 3 kilo kridel, pivko bolo doma, slovo dalo slovo a uz sa marinovali ..
dakujem za mile slova a nahliadnutie :)) @izabella @mracik @eviana
som rada ze si sa do toho s takou vervou pustila :) cloviecik hih :)))