Kačacie prsia s marinovanou baby hruškou a kroketami
Branislav Križan
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 11. novembra 2010
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 11. novembra 2010
Foto: Marek Velček
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Kačacie prsia osolíme, narežeme kožu, sprudka opečieme a dáme piecť do rúry na 180 stupňov asi na 15 minút. Šípkový džem zarestujeme s maslom, pridáme šípkovú dreň, Cabernet sauvignon Matyšák a varíme asi 30 minút (redukujeme).
- 2
Po zredukovaní pridáme základnú hnedú omáčku, dochutíme podľa chuti a na záver pridáme ešte trochu masla na dohustenie a lesk omáčky.
- 3
Kačacie prsia v strede prekrojíme, uložíme na omáčku, pridáme vysmážané krokety, dozdobíme ovocím a podávame.
- 4
Náš tip: Po dokončení kačacích pŕs zvýšime teplotu a dopečieme do chrumkava.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu