Kačacie prsia s marinovanou baby hruškou a kroketami

Branislav Križan
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 11. novembra 2010
Kačacie prsia s marinovanou baby hruškou a kroketami
Foto: Marek Velček
4
porcie
40 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g
100 g
50 g
1 PL
 na ozdobu
30 g




Postup

  1. 1

    Kačacie prsia osolíme, narežeme kožu, sprudka opečieme a dáme piecť do rúry na 180 stupňov asi na 15 minút. Šípkový džem zarestujeme s maslom, pridáme šípkovú dreň, Cabernet sauvignon Matyšák a varíme asi 30 minút (redukujeme).

  2. 2

    Po zredukovaní pridáme základnú hnedú omáčku, dochutíme podľa chuti a na záver pridáme ešte trochu masla na dohustenie a lesk omáčky.

  3. 3

    Kačacie prsia v strede prekrojíme, uložíme na omáčku, pridáme vysmážané krokety, dozdobíme ovocím a podávame.

  4. 4

    Náš tip: Po dokončení kačacích pŕs zvýšime teplotu a dopečieme do chrumkava.

Diskusia k receptu

ailuj82
krásny obrázok, aj ten by sa dal hádam zjesť :-)
evanaaa
Ani ja nevidím, ale dá s aprimyslieť. Len neviem, čo je to tá hnedá základná omáčka a čo tá šípková dreň. Nestačí len lekvár, aký je tam rozdiel? Pýtam sa síce, aj keď viem, že pri redakčných receptoch odpoveď nepríde.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia