Foto: olinecka
Varim segedinsky mame radi.
8-9
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
90 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
1,5 kg (aj s nálevom) |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
1 ks (väčšia) |
|
podľa potreby |
|
500 ml |
|
podľa potreby |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Cibuľu,ktoru sme si očistili dame orestovať na olej do sklovita.Mäso si pokrajame na kocky pridame k cibuli ,okorenime ,osolíme podľa chuti pridame červenu papriku mletu sladku a dusime do mäkka.Najprv vo vlastnej šťave a potom podlievame mäso teplou vodou.
- 2
Pod tečucou vodou oplachneme kapustu dame do hrnca dusiť fo mäkka .Keď mame mäso už udusene pridame ho do kapusty ,povarime spolu.
- 3
Nakoniec zahustime smotanou a hladkou mukou ,alebo mliekom a mukou a pridame kusok masla.Podavame s kysnutou alebo žemľovou knedľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu