Bavorské koleno v chlebe
šéfkuchár a nájomca penziónu Harmónia v Modre, 12. novembra 2013

Foto: Robert Hüttner
Suroviny
1 ks |
|
2 ks |
|
4 ks |
|
|
|
4 strúčiky |
|
1 PL |
|
|
|
Cesto: | |
500 g |
|
100 g |
|
20 g |
|
1/2 PL |
|
100 ml |
|
200-300 ml |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Koleno umyjeme, dáme do hrnca spolu s cesnakom, bobkovým listom, čiernym, novým korením a soľou a zalejeme vodou. Varíme domäkka.
- 2
Z mlieka, droždia, a lyžice múky pripravíme kvások. Múku, nastrúhané zemiaky a kvások dáme do nádoby a pomaly pridávame vodu. Miesime, kým sa cesto prestane lepiť na steny nádoby. Necháme vykysnúť na dvojnásobok objemu.
- 3
Rúru predhrejeme na 210 °C. Koleno dáme na pekáč a podlejeme trochou vody. Vložíme do rúry a pečieme približne 20 minút dochrumkava. Pripravíme plech s papierom na pečenie. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a do stredu vložíme koleno a zabalíme ho do cesta. Potrieme vodou a vložíme do predhriatej rúry na 220 °C a pečieme 25–30 minút. Podávame tradične s chrenom a horčicou.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 2 komentáre