Bavorské koleno v chlebe
Rastislav Bekeš
šéfkuchár a nájomca penziónu Harmónia v Modre, 12. novembra 2013
šéfkuchár a nájomca penziónu Harmónia v Modre, 12. novembra 2013
Foto: Robert Hüttner
Postup
-
1
Koleno umyjeme, dáme do hrnca spolu s cesnakom, bobkovým listom, čiernym, novým korením a soľou a zalejeme vodou. Varíme domäkka.
- 2
Z mlieka, droždia, a lyžice múky pripravíme kvások. Múku, nastrúhané zemiaky a kvások dáme do nádoby a pomaly pridávame vodu. Miesime, kým sa cesto prestane lepiť na steny nádoby. Necháme vykysnúť na dvojnásobok objemu.
- 3
Rúru predhrejeme na 210 °C. Koleno dáme na pekáč a podlejeme trochou vody. Vložíme do rúry a pečieme približne 20 minút dochrumkava. Pripravíme plech s papierom na pečenie. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a do stredu vložíme koleno a zabalíme ho do cesta. Potrieme vodou a vložíme do predhriatej rúry na 220 °C a pečieme 25–30 minút. Podávame tradične s chrenom a horčicou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu