Morčacie stehno s medvedím cesnakom
a ešte aj s balkánskym syrom a sušenými paradajkami. Inšpirovala ma fotka na jednom peknom blogu,...
Kapustový koláč či omeleta
Už dávnejšie v receptoch od Tesca som čítala tento recept pod názvom kapustový koláč. Robila som...
Pasta con pollo e funghi
Milujem taliansku kuchyňu a v jednej nemenovanej reštaurácií som narazila na túto omáčku. Teda vo viacerých...
Zapekané rezne so syrom a paradajkami
Zemiaky očistíme nakrájame na mesiačiky, osolíme pridáme celú rascu a trochu oleja premiešame a dáme zakryté alobalom...
Kuracia polievka so zeleninou
Kuracia polievka plná vitamínov a minerálov je doslova životobudičom. Pre labužníkov sme bohatú dávku nakrájanej zeleniny...
Feniklové pesto
Žiadne iné pesto nie je také ľahké, svieže a chrumkavé zároveň. Je skvelé ku akémukoľvek...
Tuniakové penne
Zdravý rýchlik so zodpovedne vyloveným proteínom. Samozrejme, nesmie chýbať čerstvá červená cibuľa, kapary, ...
Pikantné rybie filé so syrom
Pripravíme si marinádu: horčica, worchesterová omáčka, sójová omáčka, pretlačený cesnak, grilovacie korenie a...
Bryndzové pirohy so slaninkou
Kedysi jedlo chudobných, dnes vyhľadávaná pochúťka v reštaurácii. No nemali to výborné? Vedeli si dopestovať...
Králik z rímskeho pekáča
Podarilo sa mi zohnať zopár domácich králikov, tak som sa rozhodoval na aký spôsob jedného spravím,...
Králik pečený na rozmaríne
Keďže králik na tymiáne je odskúšaná receptúra, tak teraz som skúsil vymeniť tymián za rozmarín a...
Zamilované kuracie prsia
Raz mi manžel doniesol vlastnoručne vyrobenú kuchársku knihu, zohnal recepty z hydiny, vytlačil a zviazal....
Tuniakové placky bez múky
Po prezeraní rôznych fitness portálov som sa inšpirovala a urobila tieto "low carb" placky, perfektné na...
Cuketové halušky
Miesto zemiakov - cuketa. Každý rok si dopestujem veľa cukiet, patizónov. lebo ich...
Kuracie „tacos“
Kukuričné placky: Všetky suroviny zmiešame dohromady, z cesta vytvarujeme guľôčky (približne 40 g) a cez papier na...
Šošovicovica
Horúčavy sú za nami, v lete polievky nevarievam, takže po dlhšej absencii pridávam túto výdatnú...
Plnený bravčový rezeň Cordon bleu
Rezeň sa dá pripraviť na množstvo spôsobov a plnený chutí tiež skvelo. Vyskúšajte aj tento bravčový...
Kačacie stehno na kapuste s oškvarkovými gnocchami
Kačacie stehná pečieme v kačacom tuku na 160 °C do mäkka. Kačacie oškvarky dáme na panvicu,...
Ryžové plnené fašírky
Tento recept som získala od priateľky asi pred 5 rokmi. Robievam ho rada a je to niečo...
Paprikovaná kuracina s ružičkovým kelom
Ingrediencie z kuraciny vsakaju do ruzickoveho kelu a ochutia tiez cibulu. Cesnak tak isto zohrava...
Kuru Fasulye
Je to velmi známe a naozaj velmi obľúbené turecké jedlo. Takto pripravenú kuru fasulye som sa naučila...
Csikós tokány (ragú na červenom víne)
Hovädzie mäso nakrájame na dlhé pásiky (asi 6–7 cm).
Zapečená syrová špargľa
Tak toto je moja špargľová prvotina... až doteraz som mala pred touto zeleninou rešpekt... ako mňam keď...
Bravčové plátky v zemiakovej šťave
Zdravím všechny Vařecháře po dovolené v Turecku!! :-)) Dovolím si přidat receptík, který mne dnes napadl...
Pohorelské tľapkance
Zemiaky a múka majú v slovenskej kuchyni nenahraditeľné miesto. Majka a Jožko nám ukážu, ako...
Jemná šafránová omáčka na těstoviny
Už jste vyzkoušeli šafrán? Můžete začít třeba touto omáčkou . Moje recepty najdete na http://inkitchenopen. blogspot....
Fit kurací šalát s broskyňou a parmezánom
Rýchly a neuveriteľne chutný šalátik s kuracím mäsom. Môžete spapať aj celý kýblik, je...
Bryndzové halušky - národné jedlo Slovenska
Nasleduje šok – bryndzové halušky nikdy nemohli byť naším tradičným národným jedlom. V časoch, keď...
Šalát z krabích tyčiniek
Množstvo neudávam, každý podla zvaženia, je to jednoducho a rychlo
Pečené zemiaky v šupke alebo „Jacket potato“
Zvyknem ich pripraviť ako večeru, no dnes boli ako príloha k obedu. Okrem syra a masla môžete použiť čokoľvek čo máte doma....