
Kváskové dukátové buchty
Kvások má veľa veľa kladných vlastností, nenadúva po ňom, obsahuje divé kvasinky, ktoré sa...

Kuracie tajomstvo
Jeden z mojich obľúbených receptov, ktorý mám mimoriadne rada a dá sa robiť v dvoch...

Omáčka na gnocchi
Počas týždňa som si do práce pripravila gnocchi s toutou hubovou omáčkou. Inšpirácia z prvej knihy...

Cesnakové halušky
Pred viac ako dvadsiatimi rokmi sme v práci prenajímali miestnosť na ubytovanie pre pracovníkov z Ukrajiny a...

Chilli cuketa
Vlani som sem tiež dala jeden recept na chilli cuketu ale iný. Dnes sme si pochutnali...

Risotto Milanese - národné jedlo Talianska
História rizota sa prirodzene spája s príchodom ryže do Talianska. Priniesli ju pravdepodobne Arabi v stredoveku...

Rýchly obedík
Tento obed robím ked sa mi velmi variť nechce alebo nie je čas ... je to...

Pasta con pollo e funghi
Milujem taliansku kuchyňu a v jednej nemenovanej reštaurácií som narazila na túto omáčku. Teda vo viacerých...

Pečený králik na zelenine
Keď už mám po krk kuracieho mäsa, vyčerpám inšpiráciu na hovädzinu, bravčové mi dcéra jesť...

Guláš z kuracích žalúdkov a húb václaviek
Když jsem před pár dny zavařovala václavky do sádla, jedna sklenička mi nechytla, tak jsem...

Klobásová polievka à la Szoky
Nechali sme sa inšpirovať maďarskou kuchyňou a je výborná, ochutnajte.

Špaldové pirohy s marhuľovým lekvárom
Pirohy sú známa dobra klasika. Pochutia si na nej deti i dospeli :-)

Glazovaný bôčik
Je veľa príprav na tento úžasný kus mäsa. Ja Vám ho ponúkam pomaly pečený, chrumkavý so silnou...

Pečené zemiaky - tatov recept pre odvážnych
Môj nebohý tato mal strašne rád pečené zemiaky. A vedel ich urobiť majstrovsky. Ale ouha,...

Jelenia krkovička na šípkovej omáčke
Jelenia krkovička je pekný kus mäsa. Rozmýšľal som čo s ňou. Takúto úpravu mi poradil...

BRAVČOVÁ PANENKA na omáčke gorgonzola so špenátovými guľami
@jerica , keď už seriál , tak nech to má grády, aj tak še dá...

Hovädzina na panvici
Narežeme si na plátky hovädzie maso z obidvoch strán ho okoreníme a na masle a panvici pomaly...

Falošné cestoviny z cukety
Samá, samá zelenina :) Inšpiráciu mi dal kamarát. Toto bol môj prvý pokus a určite...

Baklažán à la sendvič
Keď sa mi dlhšiu dobu nedostane „zaslúženej odmeny“, musím o ňu nejakým spôsobom zabojovať. Kúpil...

Guláš silvestrovský naopak podľa F&H
Už tradične robím na Silvestra guláš, svoj, overený, ale dnes ma inšpirovala relácia na...

Boršč (Борщ)
Ochutnal som množstvo variácií od vlaku Družba do Moskvy, Rinok v Petrohrade aj od kamaráta Olega...

Zapekané pizza žemličky
Ak sa vám nechce robiť pizza cesto, tak toto je skvelou alternatívou. Je to jednoduché...

Čína trochu inak
Milovníci čínskych bistier určite nedajú dopustiť na pražené ryžové nudle so zeleninou. Medzi takýchto milovníkov patrím...

Pečené kura - domáce verzus veľkochov
Porovnáme si kura z domáceho chovu brojler ROSS 308 a bežné kura dostupné v obchode. Jedna...

Ryžové rezance s bravčovým mäsom, shitake hríbami a mrkvou
Shitake hríby zalejeme horúcou vodou a necháme ich v nej 15 minút, potom ich pokrájame na...