Novohradský bravčový plátok

kapitankalucka - bez fotkykapitankalucka, 25. júla 2010

Z týchto surovín vám výjde 10 porcií

Suroviny

1,5 kg
40 g
štipka
100 g
300 g
200 g
20 g
500 g
500 ml
300 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Vykostený, opracovaný bôčik (bez kože) nakrájame na plátky, mierne naklepeme, osolíme a okoreníme. Opečieme z oboch strán a dáme na pekáč. Cibuľu a na plátky nakrájané huby opečieme na masti po opekaní mäsa, podusíme a pridáme mletú papriku, lečo, podlejeme vodou a nalejeme na mäsko. V rozohriatej rúre dusíme do mäkka. V polovici dusenia podľa potreby podlejeme vodou a pridáme smotanu zmiešanú s múkou. Premiešame a dodusíme do mäkka.

Diskusia k receptu

bozulka
Ja bôčik nekupujem musel by byť veľmi pekný.Viem on má výnimočnú chuť,len škoda,že my tučné mäso nemáme radi,ale to sa dá myslím aj krkovice .K tomu zemiaky,ryža?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia