Novohradský bravčový plátok

kapitankalucka - bez fotkykapitankalucka, 25. júla 2010

Z týchto surovín vám výjde 10 porcií

Suroviny

1,5 kg
40 g
štipka
100 g
300 g
200 g
20 g
500 g
500 ml
300 ml
50 g

Postup

  1. 1

    Vykostený, opracovaný bôčik (bez kože) nakrájame na plátky, mierne naklepeme, osolíme a okoreníme. Opečieme z oboch strán a dáme na pekáč. Cibuľu a na plátky nakrájané huby opečieme na masti po opekaní mäsa, podusíme a pridáme mletú papriku, lečo, podlejeme vodou a nalejeme na mäsko. V rozohriatej rúre dusíme do mäkka. V polovici dusenia podľa potreby podlejeme vodou a pridáme smotanu zmiešanú s múkou. Premiešame a dodusíme do mäkka.

Diskusia k receptu

bozulka
Ja bôčik nekupujem musel by byť veľmi pekný.Viem on má výnimočnú chuť,len škoda,že my tučné mäso nemáme radi,ale to sa dá myslím aj krkovice .K tomu zemiaky,ryža?

Zaujímavé video z archívu TV Varecha