Recept mam z jednej pizzerie je to naša najoblubenešia pizza.
Suroviny
| Cesto na pizzu: | |
| 1/2 kg preosiata. |
|
| 1 ks |
|
| 1/4 l |
|
| 1/2 kocky |
|
| 1 dcl |
|
| 1/2 lyžičky |
|
| 1 lyžička |
|
| Masova zmes Rebeka: | |
| 1/2 kg |
|
| 10 dkg |
|
| 2 lyžice |
|
| 4 lyžice |
|
| 4 lyžice na kocky pokrajana |
|
| 4 lyžice na kocky pokrajana |
|
|
|
|
|
|
|
| 1 dcl |
|
| 2 ks |
|
| Na posypanie: | |
| - napr Eidam tehla |
|
Postup
-
1
Najskor si pripravim kvasok : cukor mlieko a droždie necham nakysnut pridam muku, vajce, sol a olej vypracujem vlačne cesto a necham dobre nakysnuť.
-
2
Cesto si rozdelim na 2 bochniky ktore ešte raz premiesim a necham ešte chvilu podkysnuť. Toto je recept na 2 plechy pizze, ale u nas je to malo robim z 2 davok :).
-
3
Cesto natiahnem na plech a na vrch dam hotovu zmes Rebeku.
-
4
Masko si nakrajam na kocky aj slaninku ktoru trošku opečiem na oleji a pridam masko. Postupne pridavam horčicu, kečup, sol a korenie podla potreby, nakrajane uhorky na kocky aj kapiu sterilizovanu feferony a všetko spolu dusim do makka. Do tejto zmesy občas pridam aj baranie rohy tiež sterilizovane a pokrajane.
-
5
Masko sa dusi približne 1 hodinku
-
6
Na pripravene cesto si pridam masko a nastruham syr.
-
7
Predhrejem si ruru a pizzu pečiem na 210 stupnoch 15-20 minut.
-
8
Pečiem aj šunkovu pizzu na ktoru davam kečup, oregano, šunku, kukuricu, syr a olivy.
-
9
hotova pizza









kk