Foto: dorenika
Obmena pre ľudí s intoleranciou na laktozu,ale samozrejme môžete použiť aj bežnú smotanu.
6
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
50 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji osmažíma nadrobno nakrájanú cibuľu.Pridáme umyté kuracie stehna (nie len tie palicky ale aj tú hornú,väčšiu časť).A chvílu osmažíme,zasypeme paprikou.Potom zalejeme 1l vývaru a za občasného premiešania varíme približne 45min.
- 2
Vytiahneme stehná a oberieme mäso od kosti a koží.Čisté mäso vložíme späť do hrnca s vývarom a cibuľou a pridáme sojovú "smotanu" a lyžicu múky,ja som pridala celozrnnú pretože som inú nemala.Rozmiešame a povarím cca 5min.
- 3
Na záver vsypeme medzi tým uvarené makarony (v slanej vode) do hrnca s kuratom a dobre premiešame. Dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu