Foto: irenaw
Horúce, oranžové a pikantné. Ideálne na tieto dni...
8-10
porcií
porcií
20-30 minút
príprava
príprava
50 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Hokaido umyjeme, rozkrojíme a vydlabeme semiačka. Postrúhame ho na jemno. Pridáme múku, vajce, cesnak, semiačka, soľ a čili papričku posekanú na drobno. Premiešame.
-
2
Do mixéra dáme sladkú smotanu a očistené zemiaky pokrájané na kocky. Rozmixujeme na kašu.
-
3
Zemiaky vlejeme k tekvici, premiešame a rozotrieme na dôkladne vymastený plech.
-
4
Rúru vyhrejeme na 200°C. Placku pečieme cca 50 minút. (Alebo dáme na plech veľa malých placiek vedľa seba). Asi po 30 minútach pečenia potrieme povrch placky roztopenou masťou. Dopečieme, kým nie sú okraje chrumkavé.
Diskusia k receptu