Hovädzie na čiernom pive fotorecept

lyali - fotkalyali, 15. júla 2013
Hovädzie na čiernom pive (fotorecept)
Foto: lyali

Hovädzie so zeleninou, marinované v pivovom kúpeli - ale nám bude hej, tepelne upravené v rúre. Podávané s karlovarskými. Tip na nedeľný obed - Zobraziť celý popisHovädzie so zeleninou, marinované v pivovom kúpeli - ale nám bude hej, tepelne upravené v rúre. Podávané s karlovarskými. Tip na nedeľný obed - ale čo tak urobiť si nedeľu skôr? :-) Inšpirované receptom z kalendára (Gazdinka 2012).

3
porcie
90 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
80 g
1 g
450 g
podľa potreby
3 ks
podľa potreby
100 g
podľa potreby
1 PL
1 čl




Postup

  1. 1

    Očistíme si zeleninu - mrkvu, petržlen a cibuľu. (pozn. mrkvy dávam cca raz toľko ako petržlenu)

    Hovädzie na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zeleninu nakrájame. Mrkvu a petržlen na kocky, kolieska, ... cibuľu na osminky a rozoberieme na lupene.

    Hovädzie na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso umyjeme. (pozn. kupujem najmä vcelku - tentokrát som kúpila krájané na plátky, po marinovaní krájam časť na plátky a časť na kocky)

    Hovädzie na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mäso okoreníme (podarilo sa mi čerstvo namletým čiernym korením v mlynčeku :-) ). Do hrnca vložíme mäso, zeleninu a klinčeky.

    Hovädzie na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zalejeme čiernym pivom. (pozn. piva toľko, aby sme zakryli mäso - použila som asi 3,5 dcl).

    Hovädzie na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...

    Hovädzie na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A tu hľa, pivový kúpeľ. Prikryté marinujeme v chladničke minimálne cez noc. 24 hod je fajn. A ešte lepšie, ak sa pozabudneme na 48 hod. :-)

    Hovädzie na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Keď domarinujeme, slaninu nakrájame na kúsky, časť mäsa na plátky, časť na kocky. (pozn. na porciu rátam plátok + pár kociek)

    Hovädzie na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Do zapekacej nádoby vložíme mäso so zeleninou a nálevom, z ktorého si asi 1 dcl odložíme bokom (rozmiešame v ňom neskôr gustin). Pridáme slaninu. Osolíme. Prikryjeme a dusíme v rúre (pozn. v mojej zvyknem na 180C, hovädzie 1,5hod.)

    Hovädzie na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    V odloženom náleve rozmiešame kukuričný škrob a vlejeme k mäsu (pozn. robím tak asi po 1 hod. dusenia). Ochutíme cukrom. Dodusíme domäkka. Ešte prípadne dosolíme.

    Hovädzie na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...

    Hovädzie na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ...

    Hovädzie na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Počas dusenia mäska si pripravíme prílohu - toto jedlo podávam s karlovarskou knedľou:

    Hovädzie na čiernom pive (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

mariamka
Lyali velmi pekny recept, s pivom varievam, ale hovadzinu este nie, tak mozno skusim, robis chute :),, krasne si to uvarila, spracovala aj pofotila, :)
brmbolka
paradička, krásne a podrobné, aj poznámky sa mi moc páčia 1*
jerica
To musela byť dobrota! krásna práca s perfektnými surovinami , foto s postupom láka , len urobiť si to :-)
coldbery
Krásne a chutne vyzerajúce jedlo...vôňu si viem predstaviť....pre mňa je to jedna fajnotka....super ♥




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia