Filé z tresky zapečené s perinkou

zuzika27 - fotkazuzika27, 23. januára 2013
Filé z tresky zapečené s perinkou
Foto: zuzika27

Dukanova diéta Ďalší receptík pre Dukanky :)

2
porcie
10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
3 ks
1 ČL
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Filé okoreníme a naskládame na dno zapekacej misky.

  2. 2

    Bielka vyšľaháme na sneh. Pridáme do nich jemne horčicu.

  3. 3

    Bielka vylejeme na filé a dáme zapiecť do rúry na 180 stupňov, cca 25 min.

Diskusia k receptu

helica
Viem, že Dukanova dieta existuje, len nepoznám jej zásady, vlastne neviem o nej nič- pekné však? Preto sa chcem opýtať, či je soľ iba zabudntá v recepte, alebo je to súčasť tej diéty? Nechýba tam tá soľ? Receptík sa mi pozdáva, ale asi by som si rybku prisolila.
zuzika27
@helica , preto píšem že korenie podľa chuti - myslím tým aj soľ. Ja soľ nemusím - takže veľmi nepoužívam, aj keď by som mala, lebo mám nízky tlak. V dukanovej nie je soľ zakázaná, ale je tam napísané, že je potrebné ju obmedziť :)
helica
Dík za upresnenie, ja som sa bála, že sa nesmie soliť, ale teraz, ako sa dostanem k dobrej treske, tak vyskúšam. Inak soliť sa veľa nemá pri vysokom TK, nízkemu hádam neublíži - všetkého samozrejme s mierou.
erikao
super, konečne zaujímavý a nesladký nápad čo s bielkami, dík
helca103
zaujímavá perinka na rybe, málo surovín a výsledok úžasný.
evanaaa
Tento recept si ukladám do kolónky Ryby, dnes som sa pozerala v Kauflande na výber rýb, ale som nekúpila, až nabudúce a skúsim toto.@zuzika27 , pri vysokom tlaku, nie pri nízkom sa musí soľ obmedzovať, ale telo potrebuje soľ ako aj iné minerály aj keď netreba ňou preháňať, aspoň tou morskou soľ, lebo aj nedostatok jódu sa ti môže vypomstiť, doplatí na to štítna žľaza. Ja tiež obmedzujem solenie aj pri varení, zistili mi zníženú činnosť ŠŽ, tak solím morskou soľou.
zuzika27
@evanaaa aj ja solim vzdy morskou :) ale ked som sa naucila obmedzovat, tak zrazu je cely svet nejaky moc slany :D :D :D tak ako ked som prestala davat do kavy cukor, teraz mi pride, ze ta kava co je osladena a nebodaj este s mliekom, nie je ani kava :D ale samozrejme, telo potrebuje vsetko ... s mierou :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia