Strapačky s kyslou kapustou bez halušiek

zuzananoskova - fotkaZuzananoskova, 7. decembra 2015 14:37
Ďalšie recepty »

Toto jedlo je MEGA, naozaj. Teda priznávam, že človek musí mať rád kyslú kapustu a jačmeň tiež. A potom už naozaj nie je čo riešiť :-)

3-5
porcie
20 min
príprava
360-720 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Ako prvé sa budeme venovať jačmeňu. Jačmeň je pre nás najdokonalejšia obilnina. Podporuje v nás húževnatosť, dodáva veľa dlhých cukrov, dlho nás zasýti. Môžeme ho variť bez problémov aj 12 hodín, pomaličky. Čím dlhšie sa varí, tým dlhšie bude, po konzumácii, zahrievať náš organizmus. A poradím Vám fintu ako ho uvariť, mne ju poradila kamarátka. Jačmeň, asi 300g, prepláchnite a nechajte v sitku odkvapkať. Do väčšieho hrnca dajte prevarenú horúcu vodu 3-4 l a plameň stíšte na minimum. Jačmeň opatrne nasypte do hrnca a NEMIEŠAJTE!!! Zrnká samé popadajú a uložia sa ako im to vyhovuje :-) Ja ho dávam variť o 22 hod. a ráno o 6 hod. ho scedím. Je to odskúšané niekoľkokrát a neprihorí. Môžete tak variť aj ostatné obilniny, ryžu natural, pšeno, atď.

  2. 2

    Cibuľu nakrájajte nadrobno, tofu nastrúhajte, prípadne tempeh nakrájajte na menšie pásiky.

  3. 3

    Na rozpálenom oleji poduste cibuľu, pridajte kapustu. Po prehriatí prisypte jačmeň uvarený a spolu premiešajte.

  4. 4

    Časť z cibule opražte zvlášť aj s tofu alebo tempeh a posypte "jačmeňky" na tanieri. Verím, že si pochutíte tak ako aj my :-)

  5. 5

    Dobrú chuť :-)

    Strapačky s kyslou kapustou bez halušiek - obrázok 5
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist