Foto: zuzananoskova
Toto jedlo je MEGA, naozaj. Teda priznávam, že človek musí mať rád kyslú kapustu a jačmeň tiež. A potom už naozaj nie je čo Zobraziť celý popisToto jedlo je MEGA, naozaj. Teda priznávam, že človek musí mať rád kyslú kapustu a jačmeň tiež. A potom už naozaj nie je čo riešiť :-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ako prvé sa budeme venovať jačmeňu. Jačmeň je pre nás najdokonalejšia obilnina. Podporuje v nás húževnatosť, dodáva veľa dlhých cukrov, dlho nás zasýti. Môžeme ho variť bez problémov aj 12 hodín, pomaličky. Čím dlhšie sa varí, tým dlhšie bude, po konzumácii, zahrievať náš organizmus. A poradím Vám fintu ako ho uvariť, mne ju poradila kamarátka. Jačmeň, asi 300g, prepláchnite a nechajte v sitku odkvapkať. Do väčšieho hrnca dajte prevarenú horúcu vodu 3-4 l a plameň stíšte na minimum. Jačmeň opatrne nasypte do hrnca a NEMIEŠAJTE!!! Zrnká samé popadajú a uložia sa ako im to vyhovuje :-) Ja ho dávam variť o 22 hod. a ráno o 6 hod. ho scedím. Je to odskúšané niekoľkokrát a neprihorí. Môžete tak variť aj ostatné obilniny, ryžu natural, pšeno, atď.
- 2
Cibuľu nakrájajte nadrobno, tofu nastrúhajte, prípadne tempeh nakrájajte na menšie pásiky.
- 3
Na rozpálenom oleji poduste cibuľu, pridajte kapustu. Po prehriatí prisypte jačmeň uvarený a spolu premiešajte.
- 4
Časť z cibule opražte zvlášť aj s tofu alebo tempeh a posypte "jačmeňky" na tanieri. Verím, že si pochutíte tak ako aj my :-)
- 5
Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/pohanka-s-kyslou-kapustou/60227...