Zapekané paradajkové rúrky s bryndzou
šéfkuchár spoločnosti Sodexo a člen Gourmet klubu, 26. júla 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cestoviny uvaríme do chrumkava. Vajíčka rozšľaháme so šľahačkovou smotanou, s polovičnou dávkou drvených paradajok, 2 lyžicami paradajkového pretlaku a bryndzou (trochu bryndze môžeme nechať na dekoráciu hotového pokrmu). Všetky komponenty zmiešame dokopy.
- 2
Zmes vylejeme do zapekacej misky vymastenej maslom a pečieme v rúre na 160 oC do červena asi 20 minút podľa hrúbky zapekacej misky.
- 3
Servírujeme buď v zapekacej miske, alebo vykrajujeme kocky a ukladáme ich na jemne prehriate drvené paradajky, vyliate do hlbokého taniera, a posýpame bryndzou a jemne nasekanou jarnou cibuľkou. Cestoviny zalejte celé tekutinou, teda smotanou rozmiešanou s bryndzou a paradajkami. Ak nebudú cestoviny zaliate a budú vyčnievať, môže sa stať, že vrchné budú suché a tvrdé.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu