Zapekané paradajkové rúrky s bryndzou

Vladimír Morochovič
šéfkuchár spoločnosti Sodexo a člen Gourmet klubu, 26. júla 2011
Zapekané paradajkové rúrky s bryndzou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g (400 g po varení)
400 g
2 PL
125 g
250 ml
4 ks
50 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme do chrumkava. Vajíčka rozšľaháme so šľahačkovou smotanou, s polovičnou dávkou drvených paradajok, 2 lyžicami paradajkového pretlaku a bryndzou (trochu bryndze môžeme nechať na dekoráciu hotového pokrmu). Všetky komponenty zmiešame dokopy.

  2. 2

    Zmes vylejeme do zapekacej misky vymastenej maslom a pečieme v rúre na 160 oC do červena asi 20 minút podľa hrúbky zapekacej misky.

  3. 3

    Servírujeme buď v zapekacej miske, alebo vykrajujeme kocky a ukladáme ich na jemne prehriate drvené paradajky, vyliate do hlbokého taniera, a posýpame bryndzou a jemne nasekanou jarnou cibuľkou. Cestoviny zalejte celé tekutinou, teda smotanou rozmiešanou s bryndzou a paradajkami. Ak nebudú cestoviny zaliate a budú vyčnievať, môže sa stať, že vrchné budú suché a tvrdé.

Diskusia k receptu

renama
Bryndzu máme radi na akýkoľvek spôsob, ukladám do KK, ďakujem za receptík :)
dorisa
Ukladám,niečo sa chystám podľa tohoto receptu vytvoriť:) Páči sa mi.
januska85
ja som este pridala cukinu a cerstvu bazalku a trosku kopru a bolo to famozne! dakujem za skvely recept :)
domci4
:) super, akurát sme ich dozapekali a už som aj okoštovala a superné :) vôbec sa nepripiekli, úžas...recept mám uložený a tuším si ho aj prepíšem..Dali sme len pretlak bez paradajok... Super :)
cica2
krásne foto a viem že aj výborná mňamka!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia