Papriková omáčka
Chuťovo dominantná papriková omáčka sa hodí ku všetkému. Podávam ju k rôznym druhom mäsa k fašírkam ale...
Kuracie „tacos“
Kukuričné placky: Všetky suroviny zmiešame dohromady, z cesta vytvarujeme guľôčky (približne 40 g) a cez papier na...
Bravčová panenka Al Pastor
Zaujal ma názov tej panenky, lebo to meno mi je srdcu blízke. :-))) Je to...
Bramborové smaženky plněné salámem
Bramborové smaženky plněné salámem patřily do jídelníčku mého dětství. Ještě víc než mně, chutnaly mému...
Zemiakový šalát s čerstvým feniklom a medovo-horčicovým dressingom
Výborný šalát vhodný k steaku z ryby.
Paprikovaná kuracina s ružičkovým kelom
Ingrediencie z kuraciny vsakaju do ruzickoveho kelu a ochutia tiez cibulu. Cesnak tak isto zohrava...
Sedliacke rebierko
Bravčové mäso umyjeme, narežeme na rezne, zľahka naklepeme, narežeme okrajové blany, osolíme.
Bezlepkové parené buchty
Pripravíme kvások z cca 150 ml teplého mlieka, droždia a cukru. Necháme kvások vzísť na...
Hubové ragú so širokými rezancami
Pred dvadsiatimi rokmi k nám dorazila demokracia a talianska kuchyňa. Demokracia nás trápi do dnes,...
Thajská kokosová polievka „Tom Kha Kai“
Zmiešané sušené huby namočíme na 10 minút do horúcej vody. Ošúpeme cibuľu a na jemno nasekáme....
Fašiangovníky
Toto jedlo sme si zvyčajne robili počas februára na fašiangy. Keď bola riadna zima a ešte...
Šošovicová polievka bez smotany
Urobila som našu tradičnú šošovicovú polievku bez smotany....
Tekvicovo-zemiakový paprikáš
Jednoduché, rýchle, lacné a chutné :-) V sezóne tekvíc, dobrých receptov nikdy nie je...
Lasagne s kuracím mäsom a brokolicou
Ružičky brokolice uvaríme na pare 4 – 5 minút. Nakrájané kocky kuracieho mäsa osmažíme na olivovom...
Španielske vtáčiky z teľacieho mäsa
Mäso nakrájame cez vlákno na plátky, naklepeme ich do šírky, osolíme, okoreníme a potrieme...
Bryndzové halušky - národné jedlo Slovenska
Nasleduje šok – bryndzové halušky nikdy nemohli byť naším tradičným národným jedlom. V časoch, keď...
Kváskové vafle
Vafle boli okrúhle koláčiky ku káve. Rozrezali sa po obvode a plnili sa karamelovým krémom...
Morčacie prsia s kukuricou a červenou fazuľou
Tento recept som našla vo vianočnej Tine z roku 2002, u nás je veľmi obľúbený.
Pečené baby kuriatka s bylinkovým maslom, citrónom a bakoňskou slaninou
Baby kuriatko síce nie je lacné, ale je mimoriadne chutné, raz za čas - prečo...
Chudnutie s Varechou 2. deň
Ak sa vám podarilo úspešne absolvovať prvý deň chudnutia s Varechou, skúste aj druhý.
Tuniakové penne
Zdravý rýchlik so zodpovedne vyloveným proteínom. Samozrejme, nesmie chýbať čerstvá červená cibuľa, kapary, ...
Králik z rímskeho pekáča
Podarilo sa mi zohnať zopár domácich králikov, tak som sa rozhodoval na aký spôsob jedného spravím,...
Bravčová panenka na zelenom korení so zelenou fazuľkou
Po dlhej dobe sa mi podarilo zazrieť v obchode cele zelené korenie a keďže ja zelené korenie...
Pečené zemiaky v šupke alebo „Jacket potato“
Zvyknem ich pripraviť ako večeru, no dnes boli ako príloha k obedu. Okrem syra a masla môžete použiť čokoľvek čo máte doma....
Kuracie prsia bez mena
Prečo bez mena? Lebo recept som nasla v mojej pisanke ale bez názvu tak som vyskušala a...
Prekladané mäso v rímskom hrnci
mäso prekladané zemiakmi a cibuľou, pácované v dijonskej horčici...
Vyprážaný plnený kaleráb gigant
Tento rok som mala veľkú úrodu kalerábov a boli aj dosť veľké a preto som sa rozhodla...
Rezne naopak
Tento recept ma naučila moja mamina, ktorá je výborná kuchárka. Patrí k mojim naj. jedlám...
Pelmene pre brácha
Je tu veľa receptov na pelmene. Ponúkam Vám pelmene, ktoré robíme pre môjho brácha ako...