Foto: narjel
Tento recept som našla v kalendári. Mám rada experimenty a tak som ho vyskúšala. Úspech som zistila tak, že som dala ochutnať aj mojim Zobraziť celý popisTento recept som našla v kalendári. Mám rada experimenty a tak som ho vyskúšala. Úspech som zistila tak, že som dala ochutnať aj mojim chlapom (manželovi a otcovi). Chutil im, tak sa stal jedným z mojich najobľúbenejších receptov. :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na pásiky. V miske ho zmiešame s dvomi lyžicami oleja, čiernym korením (alebo bielym), soľou a bazalkou.
-
2
Na panvici opražíme mäso. Ak je potrebné, pridáme aj trochu oleja. Inak olej netreba pridávať, keďže už je na mäse.
-
3
Cibuľu nakrájame na pásiky. Jablká obielime a tiež nakrájame na pásiky. Všetko pridáme k mäsu a dusíme domäkka. Podľa potreby podlejeme vodou.
-
4
Keď je mäso mäkké a jablká takmer rozvarené, pridávame smotanu na varenie a kari korenie. Necháme zovrieť.
-
5
Podľa chuti ešte dosolíme a pridáme korenie. Poddávame s ryžou alebo so širokými rezancami. Tanier môžeme ozdobiť lístkami bazalky. Dobrú chuť :)
Diskusia k receptu