Rozšliapance, vareno-pečené zemiaky, príloha k divine fotorecept
Foto: sracz
... a sľub № 2! Pred časom varil a piekol v jednej TV relácii „macher“ s extravagantným účesom Guy Fieri. Mimo iného sa predstavil Zobraziť celý popis... a sľub № 2! Pred časom varil a piekol v jednej TV relácii „macher“ s extravagantným účesom Guy Fieri. Mimo iného sa predstavil aj so zvláštnou zemiakovou prílohou. Asi v polovici jej prípravy, urobil, ehmm, technologický krok, predstavujúci „rozpučenie či rozčapenie“ varených zemiakov na podložke. Táto vízia dala podnet k môjmu názvu „rozšliapance“. Dal som si ich do zálohy pre nejakú dobrotu! Niečo som si od Guya zapamätal, niečo pozmenil, niečo pridal, ale konečný efekt s divinou bol super
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
základná zostava pred „rozšliapnutím_rozpučením“ zemiakov uvarených v šupke
-
2
zemiaky poukladáme na pevnú podložku; menšie, servírované v celku, som nemal, tak som veľké rozkrojil na ¼; pomocou listu širokého noža, sekáča, ja som použil dno malej rajnice, jemným tlakom zemiaky rozpučíme (pokúšal som sa využiť aj nerezovú formičku v tvare mesiaca);
-
3
priamo na podložke (lopáriku) vzniknuvšie „rozšliapance“ prstami osolíme, oMČekujeme a posypeme korením na americké zemiaky (myslím si, že je ho možné, v prípade núdze, nahradiť vegetou)
-
4
poukladáme ich, posypanou stranou nadol, na panvicu s horúcim olejom (ja som pred zemiakmi na panvici opekal klobásových „ježkov“ a slaninové „hrebienky“ na finálne servírovanie, tak som výpek samozrejme využil); rozložené „rozšliapance“ okoreníme teraz aj na obrátenej strane; obojstranne opečieme do chrumkavého červenohnedasta a
-
5
tesne pred dokončením na každý opečený „rozšliapanec“ položíme malú kocku masla; iba na chvíľočku, než sa maslo roztečie
-
6
podobným spôsobom pripravíme aj druhú porciu
-
7
hotové potom servírujeme asi do takejto podoby. A to je všetko! Ale chutí úžasne, naviac získate opäť obdiv, uznanie a „inšô“ od svojeho krajšieho, lepšieho a nežnejšieho JA!!!
varecha.pravda.sk/recepty/vareno-peceno-cesnakove-zemiaky...
na variácie zemiakové stále mám chuťové bunky nachystané..:-)))
v zjednodušenej verzii:v šupke uvarené-"rozšliapané"-osmažené vo výpeku čo zostal-ani neviem po čom..:-)-a posolené..chutné..spokojnosť na mojej strane..
:-)
muž sa vráti o 20 minút domov-robím mu tiež zemiačky:na stole som ich "rozšliapla" dlaňou a akože pripekám z jednej druhej strany..osolím..k tomu mliečko z farmy -kyslé-máme hubky-je suprové...
bude mu chutiť..nabeton..:-))))
Napeč, s čím chceš, nech sa páči, čo sa Tvojmu brušku ráči!
Daj aj iným, vôkol Teba, bo s dobrotou sa deliť treba!
Spoza mláky, odo dverí, dobrú chuť želá aj Šrác Ferry!
@margaretka28 - ďakujem Ti za koment, si milá - dnes ste sa s @vierutt , @jatea a @sovka62 asi dohovorili. Dobrú chuť aj pri Tvojom stole!
povedz starému aby ty urobil pc stojanček. Ja ho používam keď ma
sekne v karmenádlach.
Pokazil som akurát rúčku na metlu.
Ďakujem za verše. Vymýšľanie a kreslenie bolo moje zamstnanie
na stolárčinu som antitalent, to som len rozpílil jednu starú rysovaciu dosku a jednu metlu. K tomu pár šroubikov A JE TO !!! Možno ten návod ešte niekomu pomôže. Šetrí chrbticu.
@feri , prepáč, že to ide cez teba :-)