Bravčové koleno marinované v tmavom pive
Miroslav Hužvár
šéfkuchár hotela Yasmin v Košiciach, 6. júla 2014
šéfkuchár hotela Yasmin v Košiciach, 6. júla 2014
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
40 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové kolená varíme hodinu v hrnci v troch litroch vody s pollitrom tmavého piva, cibuľou, rozmarínom, cesnakom, soľou a celým čiernym korením. Kolená scedíme a dáme do marinády z medu spolu s druhou polovicou tmavého piva, rozmarínom a nasekaným cesnakom. Necháme odležať v chladničke cez noc.
- 2
Koleno pomaličky pri častom otáčaní grilujeme 20 minút, potierame marinádou, aby sa urobila chrumkavá kôrka.
- 3
Bagety nakrájané na menšie kúsky počas grilovania potierame cesnakovým maslom. Zmiešame čerstvé maslo, pretlačený cesnak, nasekanú pažítku, rozmarín a natierame na hotové bagetky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu