Bravčové koleno marinované v tmavom pive

Miroslav Hužvár
šéfkuchár hotela Yasmin v Košiciach, 6. júla 2014
Bravčové koleno marinované v tmavom pive
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
200 g
100 g
100 g
1 l
100 ml
50 g
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové kolená varíme hodinu v hrnci v troch litroch vody s pollitrom tmavého piva, cibuľou, rozmarínom, cesnakom, soľou a celým čiernym korením. Kolená scedíme a dáme do marinády z medu spolu s druhou polovicou tmavého piva, rozmarínom a nasekaným cesnakom. Necháme odležať v chladničke cez noc.

  2. 2

    Koleno pomaličky pri častom otáčaní grilujeme 20 minút, potierame marinádou, aby sa urobila chrumkavá kôrka.

  3. 3

    Bagety nakrájané na menšie kúsky počas grilovania potierame cesnakovým maslom. Zmiešame čerstvé maslo, pretlačený cesnak, nasekanú pažítku, rozmarín a natierame na hotové bagetky.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: