Tekvicové placečky
Možno notoricky známy recept, ale potešil ma výsledok - aj chuťovo aj vizuálne, tak ho...
Cestoviny s tekvicou
Rúru dáme vyhrievať na 180°C. Dáme variť vodu na cestoviny, osolíme ju. Cesnak ošúpeme...
Bravčové karé s lečom
Mám rada zeleninu. Recept mám už dlho, takže vôbec neviem, či som to vymyslela...
Segedínsky guláš, či sikulská kapusta
Ja viem, viem, segedínov je tu ako maku... Ale tento recept je len pre...
Rozplývajúce sa mäsko
Mäso sa rozplýva v ústach a mám pocit, že asi aj vo vzduchu, lebo obsah...
Pikantý gazdovský rezeň
Tento rezeň patrí medzi moje najoblúbenejšie jedlá! Recept som upravil pre 4 osoby.
Vrchárska kelovica
Tuto polievocku ma naucil moj oco a najlepsia je taka husta, ze by v nej aj kohut...
Žuvam žužu
Tento recept mam od kamaráta. Celkom ma zaujal, tak som to vyskúšal a možem len odporúčať. Neviem...
Marinované kačacie prsia so šalátom z pomaranča
Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro
Bravčové karé s lečovou omáčkou v parnom hrnci
Mäsko si naklepeme z obidvoch strán osolíme, okoreníme koreninami a vložíme do parného hrnca na platňu....
Sekaná z bôčika
Tento recept je ešte z čias predrevolučných a tak ho sem dávam ako RETRO-recept v nezmenenej podobe...
Šenkárov voňavý reznisko
Takúto dobrotu som jedol v jednom šenku istej rekreačnej oblasti. Páni toto je najlepší rezeň aký...
Bravčová znojemská pečienka s tarhoňou a chrenovým créme–fraîche
Znojemská pečienka: Mäso očistíme a namarinujeme horčicou, soľou a korením. Necháme odležať, ideálne cez...
Plnené šampiňóny
Plnené šampiňóny robievam najčastejšie v letných mesiacoch, pretože sú osviežujúce, rýchla príprava a doba varenia,...
Najrýchlejšia zabíjačka
Tip na superrýchlu večeru alebo obed. A tiež tip pre trošku lenivejších... :-)
Skoro čína s panenkou
Jeden z rozdielov medzi pravou cinou a slovenskou kuchynou je, ze cina sa robi individualne na...
Langoše a pampúšiky
Langoš sa vyskytuje vo veľa receptoch, záleži na oblasti a samozrejme aj na spôsobe spracovania...
Pečené kuracie prsia na masle, údenej slanine, zázvore, citróne a mede
Toto jedlo je ideálne na nedeľu, ked sa mi nechce stáť pri sporáku, príprava jednoduchá,...
Dusená zelenina s tofu a ryžou
Tofu si vopred nakrájame, vytlačíme z neho zbytočnú tekutinu a naložíme ho do slanej vody (na...
Zelená fazuľka ako hríby
Nakoľko teraz mám v záhrade veľa rôznej čerstvej zeleniny, pomyslela som si, že po...
Zemiakové placky alebo aj cuketové
Tradičné piatkové jedlo v našej rodine. Je to môj recept, nám veľmi chutí.
Zapekané cestoviny
Kuracie prsia nakrájame na kocky, ochutíme (soľ, korenie , mletá červená paprika, kurkuma,...
Srnec na tymiáne
... srnec zo Slovenska, cesnak zo Španielska, Maďarská papriková pasta, horčica z Francúzska...
Vyprážané zemiaky plnené bryndzou a slaninou
Vyskúšajte tento recept a doprajte si jedinečnú kombináciu výrazných chutí bryndze a brusníc.
Cestoviny s krevetami na smotanovo citrónovej omáčke
Tento recept mám z tejto stránky http://tipnajedlo. sk/recepty/cestoviny-s-krevetami
Zdravší karfiol bez vyprážania
Očistený, nakrájaný karfiol dáme do hrnca. Zalejeme vodou, pridáme soľ a varíme 20 minút....
Kuracie prsia v uhorkovo - horčicovej omáčke
Uhorku očistíme a rozkrojíme po dlžke, lyžicou vyberieme semienka a nakrájame na centimetrové kocky. Cibuľu nakrájame...
Tarhoňové „rizoto“ s kuracím mäsom
Dáme variť tarhoňu podľa návodu na obale. Kým sa tarhoňa varí, pripravíme omáčku.
Srnčie stehno na smotane
Pokrájanú zeleninu dáme do 1, 5 l vody, pridáme ocot, čierne korenie, borievky, ...
Pečená zelenina
Pečená zelenina patrí k mojim obľúbeným jedlám. Dá sa jesť ako samostatné jedlo alebo ako príloha...