Jednoduchý mäsový koláč
Rýchly a jednoduchý mäsový koláč. Je výborný za tepla aj za studena.
Domáci králik na smotane s brusnicami
Králika rozdelíme na porcie, aby sa vmestil do hrnca. Cibuľu a slaninu nadrobno nakrájame. Slaninu dáme smažiť...
Šalátový prívarok
Šalátový prívarok:šalát umyjeme a natrháme na menšie kúsky. Dáme do hrnca, zalejeme 1 l vody a povaríme...
Vrchárska kelovica
Tuto polievocku ma naucil moj oco a najlepsia je taka husta, ze by v nej aj kohut...
Skoro čína s panenkou
Jeden z rozdielov medzi pravou cinou a slovenskou kuchynou je, ze cina sa robi individualne na...
Cestoviny s omáčkou z lososa a špenátu
Toto je veľmi rýchlo hotové jedlo a prekvapivo chutné. Netreba naň žiadne špeciálne suroviny.
Roštenka v uhorkovej omáčke
Mäso pokrájame na tenké pásiky. Múku zmiešame so soľou, vegetou, korením, paprikou a majoránom a v zmesi...
Chrumkavé quiche s brokolicou a tuniakom
Pre všetkých, ktorý ste už presladený koláčikmi, a radšej by ste si dali niečo zdravšie...
Segedínsky guláš, či sikulská kapusta
Ja viem, viem, segedínov je tu ako maku... Ale tento recept je len pre...
Pikantý gazdovský rezeň
Tento rezeň patrí medzi moje najoblúbenejšie jedlá! Recept som upravil pre 4 osoby.
Langoše a pampúšiky
Langoš sa vyskytuje vo veľa receptoch, záleži na oblasti a samozrejme aj na spôsobe spracovania...
Hovädzie plátky v brusnicovo-vínovej omáčke so zemiakovými guľami
Nedeľný obed som pripravila s hovädzieho zadného mäsa. zostali mi brusnice od Vianoc, tak som...
Bravčové karé s lečovou omáčkou v parnom hrnci
Mäsko si naklepeme z obidvoch strán osolíme, okoreníme koreninami a vložíme do parného hrnca na platňu....
Segedínsky guláš
Na prípravu som použila kyslú kapustu zo súdka, natlačenú spolu s cviklou, jablkami, cibuľou,...
Zemiaky zapekané s bryndzou
Dlho som uvažoval ako upiecť zemiaky s bryndzou. Tak aby nám to chutilo a zachovalo chuť...
Rizoto z rúry
Na troche oleja najprv podusíme nakrájanú cibuľu. Pridáme na menšie kocky nakrájané mäso, kapiu, ...
Bravčová krkovička s cesnakom
Tento recept je môj vlastný a pripravujem ho na nedeľný obed. Je vynikajúci a veľmi chutný a...
Kuracie srdiečka so smotanovo-chrenovou omáčkou s knedľou
Tento recept mám od mojej mamy a domáca knedľa k tomu, mňam.....
Cestoviny s tekvicou
Rúru dáme vyhrievať na 180°C. Dáme variť vodu na cestoviny, osolíme ju. Cesnak ošúpeme...
Guláš z červenej fazule
Prvýkrát som do fazuľového guláša pridala aj menšiu cviklu (keďže cvikla má dosť výraznú chuť, tak len jednu)....
Rozplývajúce sa mäsko
Mäso sa rozplýva v ústach a mám pocit, že asi aj vo vzduchu, lebo obsah...
Kuracie prsia v uhorkovo - horčicovej omáčke
Uhorku očistíme a rozkrojíme po dlžke, lyžicou vyberieme semienka a nakrájame na centimetrové kocky. Cibuľu nakrájame...
Zapekaný karfiol s bešamelom a so syrom
Pripravte si ľahké a pomerne rýchle jedlo na obed či večeru. Postačí len málo surovín a...