
Babiččiny makové buchty
V hrnečku rozetřeme droždí se lžicí cukru asi 1/8 l vlahého mléka a troškou mouky na řidší...

Zdravá pizza podľa Vratka Sirágiho
Aj pizzu môžete pripraviť zdravšie. Vratko Sirági, model a moderátor, vám v tomto videu...

Zapekané morčacie stehná s jablkami a parmezánom
Chutné, zdravé, voňavé a ľahké jedlo plné rôznorodých chutí.

Jednoduchý mäsový koláč
Rýchly a jednoduchý mäsový koláč. Je výborný za tepla aj za studena.

Dusená červená kapusta so zemiakmi a seitanom
Kapustu nakrájam, posolíme a dáme odstáť. Medzičasom ošúpeme zemiaky.

Údené tofu na fazuľkách s hnedou ryžou
Hrnček ryže zalejeme dvoma hrnčekmi vody, osolíme a varíme na miernom plameni 10 - 15 minút,...

Bravčová panenka, baby špenát, zapekané zemiaky s rozmarínom
Dnes som sa rozhodla pre rýchly a zdravý obed. Zvládne aj začiatočnik.

Krémové hubovo-cuketové rizoto
hubové rizoto som varila vždy z klasickej ryže, tentokrát som použila Arborio a výsledok je skvelý

Kuracie nohy v zemiakovom obale
Tento recept je trochu pracný ale zato efektný, vhodný na sviatočné chvíle, ako pohostenie pre...

Panenka v orechovo-syrovej kruste na omáčke z kuriatok
Panenka je skvelé mäsko na minútky, ale aj rôzne chutné úpravy. Ja som dnes uvarila...

Chrenová omáčka úplne inak
Navariť dobrú chrenovú omáčku nemusí byť až taká veda, ale keď pri tom nemôžete použiť múku,...

Karbanátky ze zbytku pečeného kuřete
Upečené kuře obereme a maso rozmixujeme. Přidáme vajíčka, hořčici, nakrájenou slaninu, nadrobno nakrájený...

Kuracie prsia s tekvicou a cuketou podľa Ega
Úspešný raper Ego a jeho manželka sa stravujú zdravo. V TV Varecha nám predstavili jednoduchý recept...

Bravčová pečeň na paradajkách
Dnes som robila manželovo obľúbené jedlo - bravčovú pečeň, ktorú som trochu vylepšila.

Pohánkové rizoto
Konečne mi prišla chuť na pohánku, tak som si vytvorila rizoto, ktoré bude asi dlhšie...

Fettuccine ai funghi
Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode. Varíme asi dve až tri minúty. Scedíme a necháme odkvapkať.

Špenátové krémové rizoto so pstruhom dúhovým
Ryža Arborio je dobrým zdrojom zložených sacharidov, čiže telu dodá dostatok energie. Keďže má nízky...

Kelové fašírky so salámou a ovsenými vločkami
Recept som našla na webe a trošku je upravený. Zemiaky by boli krajšie s vňaťkou,...

Špekačky s fazuľou
Postup je veľmi jednoduchy a rýchly. A hlavne chutný, teda aspon nasej rodine chuti :)

Hubový paprikáš
Ochutnajte výborný hubový paprikáš podľa receptu známej televíznej svokry Gizky Oňovej a šikovného šéfkuchára Petra Vargu.

Kremžské bravčové rezne
Gazdinky určite to poznáte : sobota večer a vás nič nenapadá, čo by ste urobili rodinke...

Pórové rizoto so špenátom
Pravé rizotá patria k mojim najobľúbenejším jedlám a dnes som sa rozhodla pre jeho jarnú verziu...

Tarhoňa zapečená s mletým mäsom
Ste fanúšikmi tarhone a milujete zapečené cestoviny? Potom vyskúšajte tento skvelý recept, v ktorom sú tieto výborné cestoviny skombinované s chutným mletým mäsom....

Jelenie karé s višňovo-čokoládovou omáčkou
V hrnci rozpálime olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a slaninu, opečieme dozlatista a pridáme na kocky nakrájanú...

Rizoto z Kalábrie
Dnes som potrebovala niečo rýchle navariť, napokon to nebolo až tak rýchle :) Veľmi chutná kombinácia...

Bravčová znojemská pečienka s tarhoňou a chrenovým créme–fraîche
Znojemská pečienka: Mäso očistíme a namarinujeme horčicou, soľou a korením. Necháme odležať, ideálne cez...

Zemiakové knedle plnené tvarohom
Pri listovaní v kuchárskej knihe z roku 1947, som našla tento recept, uvarila som a...

Rezeň z pomletého mäsa
Tento recept mám od mojej milej, šetrnej ale vždy pohostinnej tety. Chutil všetkým, malým...

Francúzska roláda z kuraťa
Potrebovala som slávnostné jedlo na narodeniny môjho miláčika, ktoré by bolo chutné, výdatné, ale...

Sumec na rozmaríne s omáčkou a pečenými zemiakmi
Výborná rybka s jemnou omáčkou a novými zemiakmi.

Zemiakový pekáč so šampiňónmi a zeleninou
Zapekané zemiaky s petržlenom, paštrnákom, mrkvou a čerstvými šampiňónmi posypané strúhaným syrom

Jednoduchý slaný tekvicový koláč
Tento recept pripravujem často, no najmä na jeseň. Je veľmi rýchly, štavnatý a chutný...