Špenátové rizoto

bubelka - fotkabubelka, 26. októbra 2014
Špenátové rizoto
Foto: bubelka

Verím, že receptov na špenátové rizoto je tu veľa, ale ja vám ponúkam ten môj.

3
porcie
30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 ks
4 strúčiky
150 ml
1 hrnček




Postup

  1. 1

    Najprv si uvarte ryžu a nechajte ju odstáť.

  2. 2

    Na oleji si opražte nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridajte špenát (ja používam mrazený pretlak v kocke, ten je najideálnejší) a duste, kým nie je na kašu - 10 - 15 min. Ku koncu pokoreňte, posoľte a prilejte smotanu. Nechajte zovrieť a hotovo. Už len zmiešajte s vopred pripravenou ryžou a môžete podávať.

  3. 3

    Ideálne je posypať si ho tvrdým syrom a pridať paradajku.

Diskusia k receptu

svedka
Vyborne,len si asi zabudla na maslo,to je najdolezitejsie ,co dobre rizotko potrebuje :) Snad to nik neposype eidamom :D Viem si predstavit s dobrym kuskom lososa,chute si narobila :)
hadik
Bez syra to nie je ono, ja ho dávam ešte trochu viac a skúsil som už aj rôzne druhy - nivu, brie, grana padano, eidam...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia