Pečené kuracie stehná s medom, zázvorom, pomarančom a borievkami fotorecept
Foto: pusta
Pripravila som dnes kuracie stehná, ktoré som najprv marinovala v marináde z pomarančovej šťavy,zázvoru, medu, oleja a borievok, potom som ich upiekla - zase Zobraziť celý popisPripravila som dnes kuracie stehná, ktoré som najprv marinovala v marináde z pomarančovej šťavy,zázvoru, medu, oleja a borievok, potom som ich upiekla - zase pohodlné a chutné nedeľné varenie :-)
porcie
príprava
na 180/210 gril °C
Postup
-
1
Kuracie stehná som umyla, osušila papierovou kuchynskou utierkou, osolila a nechala som ich odpočívať.
-
2
Začala som s prípravou marinády, do misky som dala nastrúhaný zázvor,...
-
3
...borievky som rozdrvila čepeľou noža,...
-
4
...pridala som ich k zázvoru,...
-
5
...priliala som med,...
-
6
... olej,...
-
7
...pomarančovú šťavu a potom som všetko spolu dobre premiešala, kým sa med nerozpustil.
-
8
Touto marinádou som ponatierala kuracie stehná, zvyšok marinády som priliala do pekáčika a nechala som stehná marinovať v chlade asi 2 hodiny.
-
9
Pred pečením som na kuracie stehná položila plátky pomaranča, prikryla som pekáčik alobalom a vložila piecť do trúby vyhriatej na 180 stupňov.
-
10
Pri tejto teplote som ich piekla najprv 30 minút, potom som odstránila alobal, zapla funkciu gril a dopiekla ešte 10 minút pri teplote 210 stupňov, kým pekne skaramelizoval med i kolieska pomaranča a kožička sa upiekla krásne do chrumkava. Počas pečenia som kuracie stehná prelievala výpekom.
-
11
Podávala som horúce s voňavou dusenou jazmínovou ryžou a s kolieskami skaramelizovaného pomaranča a podliate výpekom s borievkami.
-
12
Pohľad z blízka: Pekne vidno, ako na povrchu kuracieho stehna skaramelizoval med, rovnako pomarančové kolieska, kožička je krásne chrumkavá, mäsíčko je šťavnaté a mäkkučké ako masielko, má úžasnú chuť po zázvore, mede, pomaranči a borievkach, celé jedlo vytvára nádherne voňavú kompozíciu po pomarančoch, borievkach a olivovom oleji, príjemne osviežujúcej chuti.
teší ma, že tebe sa môj recept páči, sprav si radosť a upeč len pre seba :-)
dakujem za pochvalu a 5*
dakujem za pochvalu.
borievky v jedle nie sú dominantné, po rozdrvení uvoľňujú jemnú arómu alkoholu, konkrétne ginu, čo pridá šmrnc celému.
dakujem ti za uznanie a 5*
budem rada, ak vyskúšaš aj ty :-)
dakujem za krásne zhodnotenie mojej práce a za 5*
tvoju pochvalu si veľmi vážim.
dakujem.
nám sa k tomu uhorky veľmi chutili, ty ich dávať nemusíš, zvoľ niečo podľa seba.
súhklasím s tebou, je to výborné.
dakujem za 5*.
scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/10628182_10202634...
to nič, bude zázvor na budúce.
dakujem za skvelú správu a za úžasné foto, ktoré si pridala :-)))
potešila si ma veľmi.