Pečené plnené vykostené horné kuracie stehná fotorecept
Foto: izabella929
Náš nedeľný obed.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kuracie stehná horné som umyla osušila a vykostila.
-
2
Trošku som ich šetrne vyklepala.
-
3
Plnka je jednoduchá - iba rohlík nakrájaný na kolieska trošku šľahačky a vajce som zmiešala. Nekorenila som lebo mäso bude ochutené.
-
4
Mäso som osolila okorenila a položila som plnku. Zrolovala a zviazala kuchynským špagátom.
-
5
Na panvicu som dala slaninu a keď sa tuk uvoľnil vložila som do neho stehná a opiekla zo všetkých strán.
-
6
Mäso som osolila a okorenila.
-
7
Posypala červenou mletou paprikou.
-
8
Pridala na väčšie kusy nakrájanú cibuľu.
-
9
Podliala som troškou vody a pod pokrievkou pomaly najprv dusila. Počas dusenia som vždy pridala len minimálne množstvo vody.
-
10
Keď bolo mäso mäkké, pridala som nakrájaný cesnak, mäso som odkryla a opiekla chvíľu. Príprava trvala 40 min. Upečené mäso som vybrala a odstránila som špagáty.
-
11
Nakrájala na šikmé plátky.
-
12
Pokiaľ sa pieklo pripravila som zemiakové kocky, ktoré som opiekla s rascou.
-
13
Hydinové mäso najradšej servírujem s ovocím. Nám to chutí najviac. Takže dnes s kivi a mandarínkami. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu