Zeleninový šalát s kuracím mäsom fotorecept

evusik - fotkaevusik, 11. júla 2010
Zeleninový šalát s kuracím mäsom (fotorecept)
Foto: evusik

Takýto šalát si robím v lete každý deň. Zeleninu akú mám v chladničke, dresing s toho čo mám v chladničke a mäso ak ostalo Zobraziť celý popisTakýto šalát si robím v lete každý deň. Zeleninu akú mám v chladničke, dresing s toho čo mám v chladničke a mäso ak ostalo nejaké z predošlého dňa. A toto pravidelne jedávam na obed, pretože sa mi nechce variť. Varievam až večeru pre manžela.

15 minút
príprava

Suroviny

Dresing:




Postup

  1. 1

    Zeleninu nakrájame na kocky, šampiňóny a kukuricu scedíme. Mäso nakrájame na kocky. Ja som použila kúsok pečených kuracích pŕs, čo mi zostali z predošlého dňa. Použiť sa dá akékoľvek mäso, alebo slanina, šunka... Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a výdatne zalejeme olivovým olejom. Zamiešame a dáme do chladničky.

    Zeleninový šalát s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tesne pred podávaním si pripravíme dresing. Biely jogurt, pretlačený cesnak a ostrú dijonskú, alebo kremžskú horčicu vymiešame a nalejeme na šalát.

    Zeleninový šalát s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zamiešame, posypeme bazalkou a dobrú chuť.

    Zeleninový šalát s kuracím mäsom (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

bambitka
evusik,vyzera to velmi lakavo,hned by som si dala mnaaam:)))
frezia68
Tiež robím podobné a rôzne-čo špajza dá a veruže v lete stačí na obed,máš pravdu.A dosť často pridávam fazuľu k zeleninke(červenú z Lídla-Itália) a je to :-))