Bravčové mäso s kukuricou

hanina - bez fotkyhanina, 11. decembra 2011

Recept je z našej školskej jedálne a má asi 20 rokov. Neviem, odkiaľ ho majú panie kuchárky, ale nám ho robia ako slávnostné jedlo. Zobraziť celý popisRecept je z našej školskej jedálne a má asi 20 rokov. Neviem, odkiaľ ho majú panie kuchárky, ale nám ho robia ako slávnostné jedlo. Škoda, že z technických príčin nemôžem priložiť foto, ale každý si može predstaviť: žltá kukurica, mäso , opečené zemiaky a dookola taniera striedavo plátky uhorky a paradajky pekne natenučko nakrájaných. Snáď si ho aj niekto prečíta aj bez fotografie a možno aj niekto vyskúša.

Suroviny

 , alebo stehno




Postup

  1. 1

    Množstvo neuvádzam - podľa chuti a množstva stravníkov. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme na prúžky nakrájané mäso, prudko opečieme, posolíme, pokoreníme a prikryté dusíme do mäkka. Potom pridáme scedené šampiňóny a podusíme ešte 10 minút. Ak nemáte čas, môžete šampiňóny pridať hneď k opečenému mäsu a spolu dusiť.

  2. 2

    K hotovému pridáme scedenú kukuricu a prehrejeme.Posávame s opečenými zemiakmi a dookola naukladanými plátkami čerstvej uhorky a paradajky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia