
Špagety s cuketou a cherry paradajkami
V našej rodine sú cestovinové jedlá obľúbené, tento rýchly obed, alebo večeru robievam dosť často....

Majonéza a tatarka z vařených vajec
Vejce oloupejte, nasekejte na menší kusy a vložte do mixéru. Přilijte mléko, ocet a...

Guláš z diviny
Mäso nakrájame na väčšie kusy a opražíme na horúcom oleji. Preložíme ho do inej nádoby a...

Citrónový koláčik
Pripravte si chutný a osviežujúci koláčik s naozaj výraznou citrónovou chuťou.

Peťkin jesenný hokkaido koláčik
Blíži sa nám jeseň... Tekvica v chladničke a čo s ňou? Mali sme chuť na sladké,...

Rezy deň a noc
Tento recept mám z krúžku varenia. su to velmi dobre rezy . a je to jednoduchy...

Koláč s ríbezľami II.
Nedávno som uverejnila Koláč s ríbezľami, ten bol č. 1 a toto je č. 2...

Panenka na hríboch s bryndzovou omáčkou
Keď privoniam k bryndzi, mysľou sa vrátim do detstva... ako mamka pripravuje nátierku a otec...

Lievance s jahodami
Do múky postupne pridávame mlieko a miešame, tak, aby bolo cesto hladké. Potom pridáme...

Feniklovo-redkvičkový šalát
Odkukala som ho v telke od televízneho šéfkuchára bez čapice Jamieho Olivera. Vyskúšajte, je...

Rizoto so šafránom a hubami
Je to kombinácia mojich dvoch obľúbených rizot: risotto milanese a risotto con funghi.

Kraslice z lineckého cesta
Na tieto veľkonočné sviatky sme pripravili linecké cesto, ktoré sme trochu ozdravili trochou pohánkovej a ovsenej...

Domáci chlieb
Chutí ako pravý slovenský chlebík, ktorý mi tu v Anglicku veľmi chýba.

Šťuka na červeno
mám rada ryby a môj brat, rybár, ma nimi zásobuje. Dnes som si vytiahla...

Kapustnica na gemerský spôsob
Recepty na kapustnicu je tu mnoho, ale napriek tomu pridávam tú našu gemerskú. Do tejto...

Cícerové karí
Veľmi rýchle, jednoduché, chutné jedlo, plné proteínov, hlavne troška netradičné pre slovenskú...

Bravčový zabíjačkový „zajac“
Sviečkovú opláchneme a osušíme, dlhým nožom v nej urobíme dieru po celej dĺžke. Mleté mäso...

Cviklovo-bryndzová nátierka
Vynikajúca a zdravá nátierka z bryndze a červenej repy má krásnu ružovú farbu a je prudko chutná...

Králik na slivkách so žemľovou knedľou
Občas mám možnosť kúpiť králika z domáceho chovu od známeho. A keďže veľmi rada skúšam nové kombinácie a chute, tentoraz som pripravila králika inak ako zvyčajne - na slivkách, s červeným vínom a žemľovou knedľou, ktorú mám veľmi rada....

Turecká placka s marinovanými prsami a tzatziki omáčkou
Do tohto jedla som sa doslova zamilovala na prvý hryz. Jednoduchý a vynikajúci obed.

Šalát z mladých zemiakov a čerstvého feniklu
Zemiačiky dôkladne umyjeme a v šupke uvaríme v osolenej vode (vyberáme menšie a asi rovnako veľké zemiaky)....

Švédsky rezeň
Na kl oleja osmažíme šampiňóny nakrájané na plátky, osolíme, okoreníme, trochu podlejeme a udusíme....

Slivky v snehových oblakoch
Famózna šťavnatá pochúťka z čerstvých sliviek. Upečte – neobanujete.

Mäsové rezance s kapustou
Tento recept robím už hádam aj 20-25 rokov a mám ho z nejakej TV relácie o varení,...

Plnené kuracie prsia pečené v paradajkovej omáčke s mozzarellou
Kuracie prsia som dočistila a rozrezala tak, aby sa dali plniť. Zvrchu aj zvnútra som...

Zemeguláš
Keď popri upratovaní treba aj variť... alebo Ako som upratovala chladničku... alebo Variácie na krumpliguláš...

Farmárske bagetky z domácej pekárne
Veľmi rada pečiem domáce chlebíky a bagetky. Tieto bagetky majú u nás doma najväčší úspech...

Cukinové hranolky
Cukina opečená v rúre s omáčkou je vhodná ako nízkokalorický doplnok k televízoru, alebo inej príležitosti....