Bazový likér

ancicka - fotkaancicka, 26. mája 2011

Recept na tento liker mám už veľmi dávno.Vždy ked dozreje báza tak si aspoň z jednej dávky urobím.

1 a 1/2 hod minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 l zrela,guľičky.
1 l
1 čl
1 PL ,uvarena,silna
5 ks celé
70 dkg
1 ks
1 l /um




Postup

  1. 1

    Nazbierame si bázu ,zrelu,iba guličky.Zalejeme vodou a necháme 10 minút povrieť.Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Ked vychladne scedíme.Nevytlačať!

  3. 3

    Pridáme škoricu,kávu,klinčeky,vanilku a cukor.Necháme prejsť varom.

  4. 4

    Ked je cukor rozpustený ,tak odstavíme.Do chladného vlejeme 1 l rumu.

  5. 5

    Nalejeme do čistých skleničiek a odložíme do chladničky.

Diskusia k receptu

kucharka100
Robím presne taký likér...no baza už odkvitá, môžeme sa pomaly chystať na prechádzku a natrhať bazové plody. Robí sa z nich aj džem....
ancicka
U nás baza iba začína kvitnúť.Aj ja by som privítala rcp na džem.Vy dole na juhu ste v predstihu vo všetkom,čo sa týka dozrievania.Aj jahodky ešte len kvitnú.Nám kým všetko dozreje,tak vy už aj zabudnete,že ste oberali.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia